La llengua catalana, convidada d'honor a la fira Expolangues de París 2010

El català precedirà el xinès i el rus, dues llengües amb “molts parlants i prestigi històris”, explica satisfet el director de l’Institut Ramon Llull, Josep Bargalló

La llengua catalana serà la convidada d'honor a la fira internacional d'idiomes i cultures Expolangues París 2010. Sota el lema “El català, la llengua de 10 milions d'europeus”, l'Institut Ramon Llull vol recordar que és un idioma europeu transfonterer perquè es parla a quatre estats i ni molt menys és minoritari.

El símbol escollit per representar el català és la ce trencada, el més característic de la llengua i que, a la vegada, l'agermana amb el francès. “És un símbol nostre però que el públic francès també pot entendre que forma part del seu context mental”, ha afegit el director de l’Institut Ramon Llull, Josep Bargalló.

Pel director de l’entitat “la fira Expolangues situa la llengua catalana en un pla de normalitat” i es mostra satisfet que sigui precedit pel xinès i el rus, dos idiomes amb “moltíssims parlants i prestigi històric”.

D'altra banda, Bargalló també ha destacat que una fira d'aquestes característiques a París ofereix un “valor afegit” perquè permet “expressar-nos de manera completa juntament amb la Catalunya del Nord” i explicar que es parla la mateixa llengua a França, un país amb una “concessió centralista”.

A la fira hi participaran representants de tots els països on es parla català, com el govern d'Andorra, el Balear, la Generalitat, el Consell General dels Pirineus Orientals, la Xarxa de Municipis Valencians Ramon Llull, els serveis lingüístics de l'Ajuntament de Perpinyà o la Xarxa Vives d'Universitats.

8a llengua a la UE i present als mitjans

De fet, el català és la vuitena llengua més parlada a la Unió Europea, segons ha recordat Josep Bargalló. Així mateix, és un idioma present a les noves tecnologies i als mitjans de comunicació.

Aquests seran els principals aspectes que es tractaran a la fira i que es concreten amb exemples com el domini .cat.

Anualment, la fira congrega més de 25.000 visitants i 200 expositors que representen més de 60 llengües de 20 països diferents.

Comentaris

envia el comentari