El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Generalitat es persona en el judici per la propietat de les 111 obres d’art de la Franja
  • CA

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Cultura, s’ha personat en el judici civil per decidir la propietat de les 111 obres d’art de la Franja que són al Museu de Lleida, que s’ha de celebrar els dies 16 i 17 de maig al jutjat número 1 de Barbastre.

 

La decisió de la Generalitat respon a l’obligació de preservar les seves competències en matèria de patrimoni cultural, que inclouen la protecció d’aquestes peces i la integritat de la col·lecció, atès que els béns afectats estan dipositats al Museu de Lleida. De fet, la Generalitat ja ha estat present en les actuacions prèvies del procés, perquè forma part del Consorci del Museu, conjuntament amb l’Ajuntament i la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Segrià, però en el moment d’iniciar-se el judici, el Departament de Cultura ha fet un pas més i ha demanat que se la consideri part demandada, juntament amb el Bisbat de Lleida.

 

El Bisbat de Barbastre-Monzó va demandar al de Lleida per reclamar el retorn a l’Aragó de les obres, que estan protegides per la llei del patrimoni català i que són al Museu de Lleida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa