El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’exposició “Metròpolis de Ciutats” ens acosta l’urbanisme del futur
  • CA

 

El proper dijous, 7 de febrer, s’inaugurarà l’exposició gratuïta “Metròpolis de Ciutats”, ubicada al Citilab de Cornellà de Llobregat i que consisteix en una mostra gràfica que serveix per presentar quin serà el nou Pla Director Urbanístic (PDU) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El pla recull totes les directrius que determinaran com s’han de desenvolupar els principals aspectes del territori metropolità durant els propers anys i serà el substitut del Pla General Metropolità (PGM) vigent des de 1976. Així doncs, el PDU és un projecte de futur que té com a objectiu repensar la planificació urbanística posant entre les prioritats la sostenibilitat ambiental, la cohesió social, la regeneració urbana, la mobilitat sostenible i la competitivitat econòmica a tota l’AMB, de Mongat i Tiana fins a Castelldefels, Begues i, a l’interior, Sant Cugat del Vallès.

 

L’exposició, que durarà fins el proper 21 de febrer, té l’objectiu d’apropar a la ciutadania els continguts que ha desenvolupat una xarxa de més de 400 experts de diferents disciplines i posar a la seva disposició la informació produïda fins ara. Així, es podrà compartir el coneixement generat i continuar avançant en la millora de la qualitat de vida de les persones que viuen a la metròpoli de Barcelona.

 

La mostra consta de dues parts. La primera és una introducció al territori a través d’un audiovisual per comprendre la realitat actual de la metròpoli. En el bloc central de l’exposició es mostren els reptes més importants del metabolisme urbà que es volen abordar amb el onu PDU. Un conjunt de sis cartografies interactives, acompanyades de dibuixos explicatius, pretenen apropar els coneixements bàsics sobre el territori com a base per a reflexionar sobre el model de futur. Finalment, l’exposició també compta amb una galeria virtual on s’exposen les visions, els projectes estratègics i els projectes de cada municipi en relació amb les diferents escales: la metropolitana, la supramunicipal i la local.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa