Les Fires de Sant Narcís omplen de color la ciutat de Girona

Els actes programats s'estenen del 27 d'octubre al 5 de novembre
Els Marrecs de Salt a les escales de la Catedral de Girona.
Els Marrecs de Salt a les escales de la Catedral de Girona. | Ajuntament de Girona/Pere Duran

 

Les Fires de Sant Narcís a Girona s'ha convertit en una festa major de tardor destacada a tota Catalunya, que omple d'actes la ciutat i esdevé un punt de trobada per a gent de totes les edats. Més de 200 propostes festives ompliran d’activitat la ciutat des del pregó del divendres 27 d’octubre fins al castell de focs del 5 de novembre.

 

 

La principal novetat d'aquest any és la voluntat d'obrir les festes als barris de la ciutat i a la participació veïnal amb “Les Fires dels Quatre Rius”. Cal destacar els actes tradicionals i populars que fan de les Fires un esdeveniment singular, amb les cercaviles de gegants i capgrossos, les matinades, els castells, les sardanes, el sopar popular i el correfoc.


 

 

Ball de gegants a Girona.
Ball de gegants a Girona. | Ajuntament de Girona/Martí Artalejo

 

 

“Cada any busquem fórmules i solucions per fer unes Fires més participades i amb més implicació de la ciutadania i aquest any, per exemple, cal ressaltar la proposta de ‘Les Fires dels Quatre Rius’, una idea que segur que es consolidarà”, ha ressaltat l’alcaldessa Marta Madrenas. La regidora de Dinamització del Territori, Eva Palau, ha subratllat que “les Fires són el moment d’establir relacions amb els veïns dels diferents barris a través de les activitats que es proposen”.

 

 

A més, les activitats per la gent jove s'han reforçat i l'aposta musical compta amb cares molt conegudes de l'escena catalana. Podeu veure i descarregar aquí tota la programació de les Fires de Sant Narcís.