El Festival Cruïlla es prepara per oferir una nova aventura sonora al Parc del Fòrum

Més d'una trentena d'artistes internacionals i locals actuaran del 12 al 14 de juliol mostrant les principals tendències del folk, l’indie, el rock i l’electrònica
Prophets of Rage
Prophets of Rage | CRUÏLLA

Del 12 al 14 de juliol torna al Parc del Fòrum de Barcelona el Festival Cruïlla, una cita musical destacada pel seu eclecticisme i que reuneix un cartell notable d’artistes internacionals i una nodrida secció de noms de l’escena local. El folk, l’indie, el rock i l’electrònica es combinen en una selecció de més de 30 noms que conformen una polisèmia musical construïda amb la voluntat d’oferir als espectadors una autèntica aventura sonora.

 

Amb un èxit comprovat —l’any passat el festival va penjar el cartell de ‘sold out’—, el Cruïlla —patrocinat per Estrella Damm—arriba a la novena edició reivindicant-se com el festival “que només pot succeir a Barcelona” perquè veu de les essències de la ciutat i busca mostrar-ne la identitat més genuïna. En paraules dels organitzadors això vol dir la Barcelona “càlida, amable i oberta, l’autèntica, la dels barris i la innovació, la creativitat i la que entronca amb la tradició”.


L'avantguarda internacional

 

Entre els artistes internacionals que desfilaran pels escenaris del festival hi ha Jack White, que presenta el seu tercer disc en solitari, Boarding House Reach, un mosaic de temes que va llençar el 23 de març, que transiten del rock and roll al funck, l’electro, el punk primitiu i fins i tot el hip-hop. L’excantant i guitarrista de Thw White Stripes fa sis anys que no actua a Barcelona i aquest concerts al Cruïlla, en el marc de la seva gira actual, suposa un retrobament amb el públic català.

 

Jack White
Jack White | CRUÏLLA

 

David Byrne és una altra de les apostes fonamentals del festival i un dels artistes que més cassen amb la filosofia del Cruïlla. Bryne, icona de la new wave, destaca per la seva voluntat innovadora dalt de l’escenari amb un estil permeable a diferents influències obrint pas a les noves tendències fent un viatge del pop als sons d’arreu del món.


 

Conegut pel seu tema ‘Happy’, arriba ara al Cruïlla Pharrell Williams amb el seu nou projecte, N.E.R.D., acrònim  de  No-one  Ever  Really  Dies. El concert al Cruïlla suposa l’estrena del grup a l’Estat espanyol. Donant  un  contingut  crític  i  polític  al  seu  so colorista,  N.E.R.D. es fa acompanyar de vegades de convidats  com Rihanna, Kendrick Lamar,  M.I.A. o Ed Sheeran.

 

 

El Cruïlla ha convidat també Kygo, jove prodigi del pop i l’electrònica, un noruec que aquest 2018 està ocupat en la seva gira més ambiciosa que s’atura en aquesta ocasió a Barcelona.


 

Prophets of Rage és una altra de les apostes del festival, un grup que recull la preocupació de l’ascens de les idees  populistes i dretanes a la política estatunidenca. Tom Morello, Tim Commenford,Chuck D, DJ Lord i B-Real van decidir formar Prophets of Rage amb un lema clar i contundent: “els  temps perillosos demanen música  perillosa”.  L’objectiu és ser  un contrapunt combatiu  que  faci sentir la seva veu per damunt de les sortides de to de Donald Trump i els seus  aliats. A  les  seves  files hi ha  membres  de  Rage  Against the Machine, Public Enemy i CypressHill.

Apostes transgressores i artistes locals

 

Però a banda d’ajuntar la història viva de la música contemporània, el Cruïlla aporta també algunes de les apostes més transgressores de l'actualitat, amb noms com Jessie Ware, LP, Be Howard, Chase & Status (Live), Orbital i Damian "Jr Gong" Marley. I a més, les músiques del món es manifesten amb la presència d’artistes consolidats als seus països però que aquí poden ser un descobriment per una part del públic. Es tracta en aquesta edició de noms com Fatoumata Diawara, Camille, Seasick Steve, Bomba Estéreo, Soja o Gilberto Gil.


 

Jessie Ware
Jessie Ware | Viquipèdia

 

Artistes catalans i estatals formen part també del cartell i entre aquests destaquen les actuacions de Belako, Blaumut, Elefantes, Ramon Mirabet, Joan Dausà, La M.O.D.A., La Pegatina, Els Catarres, Lori Meyers, Mi Capitán, The New Raemon i Izal.

 

El festival es complementa amb intervencions artístiques d’altres àmbits, com el muntatge ‘Dreams’ de la Fura dels Baus i l’Aquelarre de Cervera, una festa popular que celebrarà amb Cruïlla la seva 40a edició.
Comentaris

envia el comentari