El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
[VÍDEO] L’Estrella Damm, més compromesa: desapareix el plàstic de les llaunes
  • CA

Damm fa un pas més en el seu compromís amb la societat i la protecció del medi ambient. A finals d’aquest juliol, Estrella Damm començarà a substituir les anelles de plàstic de les seves llaunes per unes altres de cartró 100% biodegradable, de manera que el 2020 acabarà sense cap anella de plàstic. En total, s’hauran eliminat més de 260 tones de plàstic cada any, l’equivalent a quasi 89 milions d’unitats d’anelles de plàstic. Aquest compromís, que forma part de la campanya Mediterràniament, que Damm va iniciar el 2018 per conscienciar a la societat sobre la necessitat de protegir el mar Mediterrani. El nou format d’agrupació de llaunes es realitza a través del sistema LatCub®, que permet agrupar les llaunes amb un embalatge de cartró 100% biodegradable, fabricat amb 100% fibres naturals procedents d’arbres gestionats de manera sostenible i responsable, que compten amb la certificació FSC.

A més, en el seu compromís amb el medi ambient i amb l’objectiu de seguir reduint l’ús de plàstics, Estrella Damm treballa per substituir per cartró els plàstics decorats que envolten les llaunes, i es compromet a eliminar-los al 2021. Actualment, el 65% dels seus envasos són reutilitzables i el 100%, reciclables. A més, Estrella Damm ha instal·lat 349 punts al llarg del litoral mediterrani per fomentar el reciclatge de llaunes. També, la marca reintrodueix a la cadena de valor el 97% dels residus que genera en la seva planta de producció, així com el 100% del bagàs resultant del procés de cocció del malt d’ordi i l’arròs durant el procés d’elaboració de cervesa, que destina com aliment per vaques en les desenes de granges amb les que col·labora.

La campanya Compromís va acompanyada d’un vídeo en què una vintena de ballarins i ballarines interpreten una coreografia de dansa moderna, per demostrar que, treballant de forma col·laborativa i amb un objectiu comú, podem protegir el nostre planeta. Una crida al paper que cada un de nosaltres exercim en el nostre dia a dia a través de petits gestos que poden frenar l’emergència ecològica a la qual està exposat el litoral mediterrani i els riscos que afecten la seva biodiversitat. Perquè “defensar la teva manera de viure és una forma molt bonica de viure”, es diu al vídeo. Compromís és una idea original d’Oriol Villar, realitzada per Nacho Gayán.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa