Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Escàndol a l’Institut de Teatre per presumptes assetjaments sexuals
  • CA

L’Institut de Teatre s’ha llevat amb un fort escàndol sobre la taula, després que el diari Ara hagi publicat un extens reportatge en què una vintena de testimonis alerten suposats maltractaments psicològics i vexacions durant 30 anys al centre. La institució ha mostrat la seva “més absoluta repulsa dels casos de presumpte assetjament sexual i d’abús de poder a alumnes per part d’alguns docents de centre”, en un comunicat aquest diumenge. Assegura que ho investigarà i ha traslladat el seu suport i solidaritat a l’alumnat que hagi pogut patir aquest tipus de situacions.

Ha activat el procediment pertinent davant els casos d’assetjament, i la Comissió de Prevenció i de Recerca d’Assetjament prevista en el protocol començarà dilluns les investigacions per recopilar informació sobre els fets amb l’objectiu d’emetre un informe vinculant de determinar les mesures oportunes a dur a terme.

“Vista la gravetat dels fets exposats aquest diumenge”, l’Institut ha manifestat la seva voluntat d’aclarir els fets amb la màxima celeritat i contundència, i analitzarà la continuïtat com a docent d’un dels presumptes agressors, el director artístic de l’Institut, Joan Ollé.

“Pràctiques puntuals”

D’altra banda, ha reivindicat la bona feina, professionalitat i ètica general del professorat de centre perquè no es criminalitzi el col·lectiu pels casos de presumpte assetjament i abús de poder en “pràctiques puntuals”. Així, ha emplaçat l’alumnat del centre a buscar empara en el protocol en vigor contra aquest tipus de delictes, que “garanteix la confidencialitat de les denúncies i que té per objectiu vetllar per un entorn formatiu i de treva segur i respectuós”.

Des de la creació del protocol i la Comissió, l’Institut ha impartit “diverses sessions formatives a professorat per a la detecció i prevenció d’assetjament sexual a les aules”, a més d’accions de difusió del protocol i el seu funcionament dirigides a l’alumnat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 21, 2021 | 19:46
    Ricard febrer 21, 2021 | 19:46
    Als 70 a la universitat hi havia profes d'aquests. I hi havia dones que s'hi posaven bé. Altres estudiaven, i no tenien problemes per aprovar. En canvi, i em sap greu dir-ho el món de la faràndula dona per això, i més. La vida ha evolucionat, i ara molts dels usos antics no es toleren... tant. Per culpa de les que s'hi posen bé la majoria "paga el pato". El que trobo més Indignant de tot és que a una institució oficial d'ensenyament, que va de igualitària per la vida, passin aquestes coses. Dotzenes d'alumnes ho patien i la "feminista" direcció no sabia res de res? Si us plau, seriositat i sinceritat.
  2. Icona del comentari de: Al pou! a febrer 21, 2021 | 19:54
    Al pou! febrer 21, 2021 | 19:54
    Un prepotent fastigós. Una mala persona. Que es jubili i desapareixi!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa