El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Es busquen llicenciats en filologia catalana
  • CA

Els responsables de les titulacions de Filologia Catalana de les Universitats públiques de Catalunya, el País Valencià i les Balears han destacat en un document conjunt la manca de filòlegs catalans que existeix i han alertat que d’aquí poc temps podrien no cobrir totes les places que demana el sistema universitari.

Segons els professors d’aquest àmbit, però, aquesta mancança no es deu a la falta d’alumnes, ja que és la segona filologia amb més demanda després de l’anglesa, sinó a causa de la intenció de la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa de retallar el nombre de places ofertades en un 50% en el global de totes les filologies, perquè segons el departament la demanda va a la baixa.

Les universitats discrepen d’aquesta percepció i asseguren que el nombre de matriculats en el primer curs es manté estable amb “puges i baixes anecdòtiques”. Per acabar amb aquesta mala imatge els responsables de filologia catalana de les universitats demanen al departament que doni a conèixer “les necessitats reals” de filòlegs catalans necessaris pels propers anys, ja que aquesta és una de les professions amb un índex d’inserció laboral dels més elevats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa