El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El viatge musical d’una nena per recuperar les seves emocions
  • CA

 

Continuant amb la seva trajectòria de més de 30 anys, Bat Audicions ha presentat el seu darrer disc, ‘La Jana i els sentiments’, un disc orientat al públic infantil que explica la història d’una nena que perd les seves emocions i ha de recuperar-les, iniciant un recorregut que el duu a explorar les més importants. Segons explica Joan Carles Santamaria, compositor dels temes juntament amb Montse Loaso, el disc va néixer com un dels espectacles de Bat, que van adreçats a públics diversos i que, sovint, compten amb la complicitat i la col·laboració d’escoles, institucions i entitats.

 

Durant el recorregut de l’espectacle, explica Santamaria, sovint els preguntaven si hi havia un disc que recollís els seus temes, raó per la qual van decidir fer-ho realitat. El disc, a més, tot i que no compta amb el suport visual de l’espectacle en directe, sí que va acompanyat d’un llibret on, a més de les lletres, hi ha il·lustracions de Guim Cifré que reforcen els sentiments representats a cadascun dels temes.

 

El disc 'La Jana i els sentiments'
El disc ‘La Jana i els sentiments’ | A.S.

 

Al llarg del disc, com a l’espectacle, la Jana troba i recupera els seus sentiments, inclosos els que tenen una connotació més ‘negativa’, com ara la vergonya, la ràbia o la por. Amb una intenció pedagògica evident, com totes les seves produccions, la intenció de ‘La Jana i els sentiments’ és servir com a suport als mestres de música, “posar-te en situació i no donar-te la solució sinó una sortida”, afirma Santamaria, i “la música t’ajuda a trobar aquests camins”. A més, és clar, les cançons també estan pensades per servir, si s’escau, als pares, que també el poden fer servir per explicar alguns sentiments als seus fills.

 

En aquest sentit, el compositor remarca que el disc és “un suport a l’educació emocional” que té una part evidentment lúdica però també un contingut on, de la lletra fins als instruments i els arranjaments, tot arrodoneix la situació i adequa el tema a l’emoció en concret. Després de Reis, la banda espera començar a fer presentacions del disc en directe.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa