El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El món de la cultura, en contra del Procicat
  • CA

L’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) ha criticat que les mesures del Procicat tornen a menystenir la cultura i castiguen actes culturals de tot el país. Han tornat a reclamar “amb urgència el salconduit cultural per garantir la supervivència d’actes culturals” que ja estan en marxa com els festivals Guitar Bcn, Mil·leni o Strenes o projectes com Salacat, Sala Tarragona o Curtcircuit, que per segon any, han destacat, estan adaptats a les mesures de seguretat. Així mateix, han apuntat que si el Procicat no permet un salconduit, han reclamat al Govern mesures que “compensin l’esforç fet per una industria que tot i la pandèmia, ha procurat adaptar-se cap als artistes i als consumidors”.

L’associació ha denunciat “la poca previsió” amb la qual s’han anunciat les mesures i “la falta preocupant de sensibilitat” per a unes empreses en “situació fràgil” que han invertit molt esforços per fer #CulturaSegura. Els promotors han exigit un salconduit cultural que permeti “el públic assistir a actes culturals” com festivals, festes majors o concerts a sales. Han recordat que, de fet, estan programats en funció de toc de queda.

ARC ha assenyalat que les mesures que dicten les autoritats sanitàries no tenen en compte que el confinament municipal o comarcal sense excepció per a actes culturals “no només perjudica una indústria que des de fa més d’un any s’ha adaptat per esdevenir segura i per fer complir el toc de queda, sinó que retalla els drets dels ciutadans i ciutadanes que no poden accedir als actes culturals si no es fan a la seva comarca o la seva població, tot i que estiguin a molts pocs quilòmetres”.

Aquestes mesures anunciades “amb poca previsió i amb una falta de sensibilitat preocupant per unes empreses que han invertit molts esforços en complir el que el Procicat dicta, posen en perill real” festivals que ja estan en marxa o que ja venen entrades com Strenes, GuitarBCN, Lletra Viva o Mil·leni, també els concerts a sales del Curtcircuit o les quaranta vuit sales que estan obrint per fer concerts del projecte SalaCat o Sala Tarragona impulsat per ASACC i l’ICEC, que tot i que són sales petites, ja tenen entrades venudes que probablement hauran de retornar.

Consideren que la prohibició que els espectadors d’altres municipis o comarques puguin assistir a un acte cultural, “deixa en una situació molt incerta als promotors i promotores i provocarà altra vegada una allau de suspensions de les actuacions previstes durant els pròxims mesos”.

Per tot això, ARC torna a reclamar amb urgència que les entrades a un espectacle cultural també siguin considerades salconduits per als desplaçaments entre municipis i que també permetin tornar al domicili passat el toc de queda. En cas que no sigui possible, ARC exigeix que el Govern “dicti mesures compensatòries concretes per a pal·liar les pèrdues que aquestes mesures incomprensibles provoquin a les empreses culturals”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ens donen pel sac a abril 07, 2021 | 22:24
    Ens donen pel sac abril 07, 2021 | 22:24
    El procicat el formen gent amb mentalitat militar, un xic curts de gambals, que els hi agrada fer anar la gent al mateix pas, i que la cultura els importa un pito. A més dissenyen les mesures molt malament. Ara bé, hi ha un petit percentatge de ciutadans, rucs a parir, que tenen molta culpa dels contagis i doncs de les restriccions.
  2. Icona del comentari de: vendetta a abril 08, 2021 | 09:11
    vendetta abril 08, 2021 | 09:11
    artistas y babaus en general poseuvos a treballar per catalunya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa