El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Miró més personal a la Nit i el Dia dels Museus
  • CA

La Fundació Joan Miró ens apropa el Miró més personal a través de l’exposició Miró. El llegat més íntim. En aquesta mostra comissariada per Marko Daniel, juntament amb Elena Escolar i Dolors Rodríguez Roig, es revisa la trajectòria i evolució artística de Joan Miró a través de les col·leccions i objectes personals que l’artista va reservar per ell i la seva família.

La mostra s’articula en cinc àmbits diferents, que presenten la formació i l’evolució de les col·leccions familiars, i alhora apunten els vincles entre les obres seleccionades i els moments vitals, culturals i històrics del segle XX que van viure Joan Miró, la seva dona, Pilar Juncosa, i la seva filla, Dolors Miró. L’exposició presentada amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell,  reconstrueix el camí de generositats que va des del gest íntim de Miró amb els seus éssers estimats fins a la vocació universal de compartir el seu pensament i el seu llegat a través de la creació de la Fundació Joan Miró, un espai i una col·lecció únics que l’artista dona a la ciutat de Barcelona.

© Fundació Joan Miró. Foto: Davide Camesasca

El conjunt propicia un diàleg sobre els fons que Miró i la seva família han donat i dipositat a la Fundació des dels seus inicis fins al flamant dipòsit d’obra arribat enguany, darrer gest de la complicitat continuada que ha perpetuat el compromís de l’artista al llarg de tres generacions.

El projecte s’acompanya d’una publicació que aprofundeix les tesis principals de l’exposició i una programació pública i educativa que abastarà un seguit de propostes per a tots els públics (visites, activitats, tallers), tant presencials com digitals. Aquestes activitats giren al voltant de dos conceptes fonamentals: d’una banda, la faceta de col·leccionista de Miró, que s’aborda de manera global; d’una altra, l’actualitat dels seus plantejaments artístics.

Durant la mostra Miró. El llegat més íntim, pràcticament tots els espais expositius de la Fundació Joan Miró estaran dedicats a l’artista. Actualment, la Fundació Joan Miró conserva una col·lecció d’obra de l’artista de 249 pintures, 178 escultures, 2 objectes, 4 ceràmiques, 9 tèxtils, uns 8.000 esbossos preparatoris de quasi totes les seves obres i l’obra gràfica i litogràfica gairebé completa. Gràcies a un altre dipòsit de la família Miró, la Fundació també compta entre els seus fons amb la biblioteca personal de l’artista. Tot plegat conforma una col·lecció única al món per a difondre i conèixer l’obra de Joan Miró.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa