El Festival Esbaiola’t tanca amb èxit de públic

L'organització del Festival de Teatre de les Valls d'Àneu no descarta fer-lo durar una setmana i ampliar escenaris

 

El festival Esbaiola’t tanca a Esterri d’Àneu, al Pallars Sobirà, l’onzena edició amb èxit rotund. S’han venut entre 8 i 9 mil entrades del conjunt dels espectacles i activitats des del passat dijous. El municipi d’Esterri centra l’activitat del Festival de Teatre de les Valls d’Àneu però l’organització es planteja de cara a la propera edició portar espectacles a més municipis de les Valls. A més, no descarten allargar el certamen una setmana amb un ritme més tranquil. L’Esbaiola’t tanca l’edició 2018 amb l’espectacle Motosikai de la Companyia Race Horse Company de Finlàndia.

 

El Festival de Teatre de les Valls d’Àneu (Esbaiola’t) tanca aquest diumenge a Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà) l’onzena edició amb èxit de públic i participació. L’organització calcula que s’han venut entre 8.000 i 9.000 entrades des de l’inici, dijous passat. Un fet que diuen es deu a la “gran qualitat dels espectacles” i que valoren molt positivament. El director artístic, Carles Pijuan, ha explicat que això demostra una “acceptació total del festival”.

 

Trenta companyies i més de 60 funcions entre espectacles i activitats de carrer són un bon balanç d’aquest Esbaiola’t 2018. Esterri d’Àneu és el municipi seu d’aquest festival de teatre, dansa i circ, en part perquè tal i com explica Pijuan, l’Ajuntament hi creu i hi destina molts esforços que sumats a la resta d’institucions, Generalitat, Diputació de Lleida i Consell Comarcal del Pallars Sobirà el fan possible. Ara bé, de cara al futur, Pijuan ha explicat que “els agradaria que el festival creixés i s’estengués per tota la Vall”. “L’objectiu també és que la gent vingui a conèixer aquests paratges tant bonics”, apunta. 

 

En aquest sentit, Pijuan tampoc ha descartat que el Festival pugui durar més dies. “Ens agradaria també que pogués durar una setmana amb un ritme més tranquil”.  Com a gran canvi d’enguany, s’ha incorporat el dijous com a dia de festival, un fet que, segons Pijuan, ha ajudat que divendres fos “un dia fort” i que el mateix dijous serveixi per engegar i “anar estirant a la gent”, diu. Això va permetre que el passat dimecres ja es pogués veure alguns espectadors que se situaven als seus allotjaments. 

 

Els espectacles de nit han estat els grans triomfadors de l’Esbaiola’t. La companyia Teatro Gorakada, del País Basc, van interpretar l’obra Moby Dick i com a anècdota, Pijuan explica que fins i tot el temps va ajudar. “La tempesta que ens va caure mentre vèiem Moby Dick ens situava encara més dins de l’obra”. La companyia francesa La Compagnie ha mostrat un espectacle d’acrobàcies aèries i l’estrella han estat els finlandesos Race Horse Company amb l’espectacle Motosikai, una demostració d’acrobàcies d’alt risc que genera riure i té “una tècnica acurada”, segons Pijuan. 

 

Nou comentari