El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Cruïlla atrapa amb les veus de LP, Jessie Ware i la potència de N.E.R.D. i Marley
  • CA

 

 

El Festival Cruíllla es va confirmar durant la seva segona jornada com un territori d’exploració sonora i confluència de diferents tendències i estils musicals. El programa va arrencar amb propostes com la de la francesa Camille, que va fer explotar tota la seva capacitat creativa dalt de l’escenari, amb un espectacle orgànic, que va anar escalfant el públic progressivament. 

 

Prenia el relleu després la proposta del conjunt N.E.R.D., projecte del conegut Pharrel Williams, que evidentment es presentava en aquesta ocasió amb una faceta bastant diferent a la que més popularitat li ha conreat. El conjunt va deixar en el Cruïlla l’experiència del rock i hip hop més experimental. En contrast, en paral·lel un clàssic com Gilberto Gil enamorava el públic més interessat per les músiques del món i les sonoritats brasileres. 

 

LP, la reina de l’escenari

 

Imponent va ser l’actuació posterior de la nord-americana LP, que amb una posada en escena despullada d’ornaments, i només acopmanyada per projeccions audiovisuals, es va fer la mestressa de l’escenari, posant-se el públic a la butxaca gràcies a una potència vocal impactant. Compositora de cançons per Cher, Backstreet Boys, Rihanna o Christina Aguilera, LP té molt més a dir en solitari.

 

Una altra nord-americana deixava el llistó ben alt, tot i que en una actuació discreta. Però no per discreta la feia menys interessant. Jessie Ware es presentava davant del Cruïlla per repassar els temes del seu últim disc. Ho feia acompanyada d’una banda amb la qual va demostrar enèrgicament que li agraden els festivals i que si convé s’hi pot deixar la pell. 

 

El festival tancava amb Damien Marley, una proposta  que ha creat molta expectació i que ha deixat molt bon sabor de boca a un públic totalment entregat. El tercer i darrer dia del Festival Cruïlla, dissabte, espera les actuacions d’una altra vintena d’artistes. Els més destacats, el duet francès Justice, els clàssics del hip-hop The Roots, Orbital, David Byrne, Soja, The New Raemon, Elefantes, Els Catarres, Ramon Mirabet i Núria Graham.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa