El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El CosmoCaixa estrena el programa NEO sobre ciència, tecnologia i art / Fundació “laCaixa”
  • CA

El CosmoCaixa estrena el pròxim divendres 19 de març la primera nit NEO, una nova programació estable per a amants de les propostes científiques, tecnològiques i artístiques en les quals es trobaran alguns dels millors creadors nacionals i internacionals que marquen tendència en el panorama actual. D’aquesta manera, la Fundació “laCaixa” transformarà les diverses sales del museu en escenaris de dança, música i videoart i espais de debat.

En la seva primera sessió, el CosmoCaixa obrirà a les seves portes a les 18.00 i fins les 22.00 acollirà diferents propostes – que inclouran dança, projeccions audiovisuals, programes al planetari i xerrades– perquè els visitants triïn la que més d’ajusti a les seves inquietuds. A més de les iniciatives NEO, el públic també podrà visitar la Sala Univers, on pot fer un apassionant viatge des del big bang fins a les fronteres del coneixement, o visitar l’exposició temporal Pint3D. 

La companyia de dansa Géométrie Variable participarà a la jornada inaugural / Fundació “laCaixa”

Jornada inaugural

La primera jornada està inspirada per la geometriaAlba G. Corral i Desilence, amb música de Rob Clouth, proposen una projecció de gran format sobre una paret del museu. Els pinzells i els llenços d’aquests artistes són el codi informàtic i la trigonometria. Un mapatge generatiu que homenatja les —sovint oblidades— grans científiques de la història. Els artistes completen l’espectacle amb una breu xerrada sobre el seu procés creatiu i la seva relació amb la ciència, l’art i la tecnologia.

La companyia de dansa Géométrie Variable escenificarà la geometria en els cossos en moviment, hipnotitzant als assistents amb les seves fascinants coreografies. La nit es complementarà amb les projeccions de Onionlab: viatges de formes i transformacions geomètriques que adquiriran una gran profunditat en la cúpula del Planetari.

Amb la intenció de facilitar l’accés dels visitants, Cosmocaixa recomana planificar la visita amb temps a través de la reserva o la compra de les entrades en la web del CosmoCaixa per a consultar la seva disponibilitat. D’aquesta manera, els visitants podran assegurar-se l’accés a la sala, que actualment té limitacions d’aforament degut a les mesures de seguretat sanitàries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa