El cinema d'Albert Serra arriba a la Fundació Tàpies

El museu també torna a exposar 'Certeses sentides' del pintor i escultor català

El cineasta Albert Serra i el director de la Fundació Tàpies, Carles Guerra, conversen davant d'un quadre d'Antoni Tàpies
El cineasta Albert Serra i el director de la Fundació Tàpies, Carles Guerra, conversen davant d'un quadre d'Antoni Tàpies | ACN

 

El particular cinema d'Albert Serra arriba a la Fundació Tàpies i s'hi estarà fins al 16 de juny. El cineasta de Banyoles ha dissenyat una instal·lació de dues sales en què es projecta una performance sobre l'agonia i la mort de Lluís XIV. En una sala es veu el vídeo i també s'escolta l'àudio de les imatges. A l'altra sala, però, només s'escolta l'àudio (els gemecs del monarca) però no el podem veure patir. Serra argumenta que aquesta proposta que porta el nom de Roi Soleil va amb la seva línia de "treballar amb la destrucció de significats".

 

Per altra banda, la fundació ha decidit tornar a exhibit 'Certeses sentides', una exposició de l'obra realitzada per Antoni Tàpies a partir dels teixits tèxtils que en un principi utilitzava per protegir el terra quan ell treballava. La mostra ja s'havia exposat fa 28 anys amb el mateix nom. Ara, estarà disponible fins el 29 de setembre.

 

L'any 1991, el pintor català va realitzar una sèrie d'obres que consistien en explorar aquest material sintètic. "Així com Tàpies agafa els texisits del terra i els posa a la paret", "Serra agafa el Rei malalt del llit i el tira al terra", ha dit el director de la fundació, Carles Guerra, per fer un paral·lelisme entre tots dos artistes.

 

 

Serra ha explicat que treballar al voltant de Roi Soleil li ha agradat molt perquè "els poderosos es moren", cosa que, segons ell, "se'ls hi hauria de recordar més sovint". El cineasta ha explicat que aquest monarca absolut va morir envoltat de metges que no van poder fer res per salvar-li la vida i que és per aquest motiu que li fa por la manera com avança la medicina: "Ara els poderosos potser ja no es moriran".

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?