El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El director de ‘Pa negre’ anuncia que té càncer
  • CA

El cineasta mallorquí Agustí Villaronga ha anunciat que té càncer en una entrevista a IB3 ràdio aquest dimarts. El director cinematogràfic ha explicat que “em van detectar la malaltia fa uns mesos i m’hauré de sotmetre a una operació tot i que no tinc metàstasi“.

Agustí Villaronga ha preparat durant els últims mesos la pel·lícula ‘El ventre del mar’, que arribarà a les sales de cinema el pròxim divendres. No obstant això, el mallorquí ha indicat que: “No viure l’estrena perquè estaré a l’UCI. Quan surti d’aquesta espècia de globus d’operació, m’assabentaré de com ha anat la pel·lícula”. El cineasta assegura que s’ho ha deixat tot per tal de tirar endavant aquest film tot i conèixer que està malalt: “El que he fet abans d’ingressar-me és cuidar la pel·lícula al màxim perquè estimo molt el cinema“.

‘El ventre del mar’ va obtenir sis premis al Festival de Cinema de Màlaga. Entre ells, el de Millor Pel·lícula i Millor Direcció. Aquest film està inspirat en l’any 1816 i narra com una barca de la Marina francesa carregada amb 147 homes queda abandonada enmig del mar. Els tripulants de l’embarcació han de fer front a les inclemències del mar, la fam i a l’angoixa.

L’èxit més gran d’Agustí Villaronga va ser la pel·lícula ‘Pa negre’. Aquest film és una adaptació de la seva novel·la homònima i també d’altres d’Emili Teixidor com Retrat d’un assassí i Sic transit Gloria Gawson. ‘Pa negre’ va ser guardonada amb nou Premis Goya i tretze premis Gaudí. Agustí Villaronga va rebre el reconeixement a la millor direcció en tots dos certàmens. El cineasta també va obtenir el Premi Goya a la millor direcció l’any 1990 per la seva pel·lícula ‘El nen de la Lluna’.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a novembre 10, 2021 | 09:30
    Serafi Bandarra i Grataconys novembre 10, 2021 | 09:30
    Ànim si no tens metàstasis tot anirà be

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa