Descobreixen unes pintures murals del segle XIX a Ripoll

Les obres a la planta superior de l’església de Sant Pere a Ripoll per acollir el nou Scriptorium han tret a la llum unes pintures murals que podrien ser de principis o mitjans del segle XIX. La troballa es va produir després d’aixecar les peces del terra, quan es va trobar un espai buit. Tècnics de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura han agafat mostres i s’ha encarregat un estudi a un grup d’arqueòlegs per determinar la data i més informació. També s’ha fet una topografia per determinar a quina alçada es trobaven aquestes pintures respecte al passeig d’Elies Rogent i el Raval de Sant Pere. A l’espera dels resultats, els treballs de millora previstos queden aturats.

Les obres que s’estaven fent a la planta de sota-coberta de l’església de Sant Pere tenen per objectiu adequar-la per acollir l’equipament de l’Scriptorium, que actualment està situat al raval de l’Hospital. Amb aquest canvi d’ubicació es vol unificar i centralitzar els atractius patrimonials i d’interpretació relacionats amb el Monestir de Santa Maria, en un equipament que ja acull el Centre d’Interpretació del Monestir i l’església gòtica de Sant Pere.

Els treballs tenen un cost de més de 314.000 euros i es financen amb fons FEDER, amb més de 131.000 euros, i un ajut de la Diputació de Girona.

Nou comentari