Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cues i “ganes de Sant Jordi” a les llibreries i les parades
  • CA

Cues des de primera hora i “moltes ganes de Sant Jordi” entre els ciutadans que s’han apropat a alguns dels punts de parades de llibres i roses perimetrats del centre de Barcelona. El bon temps i el desig de tornar a gaudir de la festa després del Sant Jordi confinat de l’any passat han fet sortir molta gent al carrer. Des de primera hora s’han format cues als punts d’accés, on es controla que no se superi l’aforament establert i hi ha dispensadors de gel hidroalcohòlic. Un cop dins, la imatge ja no és gaire diferent d’un Sant Jordi qualsevol. Això sí, alguns llibreters i editors es mostren sorpresos del volum de vendes dels últims dies i també d’aquest matí.

Tot i l’absència de parades a la Rambla, l’anar i venir de gent és constant. Amb mascareta i fent cua, però amb moltes ganes, centenars de persones omplen aquest matí els punts perimetrats habilitats per a parades de llibres i roses de Barcelona. Al Passeig de Gràcia la fila de ciutadans esperant per entrar s’ha format ja des de poc abans que obrissin portes, a les deu. Una cua que avança àgil perquè dins el moviment de gent és fluid i en un sol sentit.

Ganes de sortir

“És Sant Jordi, no ens podíem quedar a casa”, manifesten l’Alícia, el Toni i la Rosalía, tres joves amics que encara recorden el Sant Jordi tancats a casa de l’any passat. Avui, diuen, és “un dia d’alegria, encara que calgui fer una hora de cua”, cosa que per ara no succeeix. “Millor això que res, millor que l’any passat!”, reiteren. Entre els ciutadans que s’apropen a buscar llibres n’hi ha que fins i tot han desafiat el confinament comarcal, com una professora de cuina de Canet de Mar que s’ha desplaçat a la capital catalana amb alguns dels seus alumnes per “mirar llibres de gastronomia”.

La Plaça Reial és un altres dels 11 punts de la ciutat de Barcelona que han estat perimetrats per acollir parades de llibres i roses. Una mica desbordat per l’afluència de gent i sorprès pel ritme de vendes dels últims dies i d’aquest mateix matí, Pablo Candel, responsable de la parada de la plaça Reial de La Central, reconeix la sorpresa. “No sabíem com aniria avui, però hi ha molta gent, fa bon temps, i estem aixecant el cap”, celebra.

Diverses persones fent cua per dinar en un restaurant del Raval / S.B.

“Hem venut molt”

“La gent té ganes de Sant Jordi. És un ambient estrany per tots, tant per llibreters com per compradors, però hi ha ganes. Hem venut molt”, resumeix el llibreter tot recordant com ara fa un any es van haver de resignar únicament amb fer enviaments en línia.

A la mateixa plaça -per on a mig matí han passat la Consellera de Cultura, Àngels Ponsa, el Conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa- la parada de l’editorial Base també treu fum. Jaume Aubaredo explica que normalment tenien tres o quatre parades disperses pel centre i que enguany s’han hagut de conformar amb una de sola aquí. Però el resultat és positiu: “Semblava que pintava pitjor, però realment veiem la gent amb motes ganes de mirar, de comprar, i pensem que pot ser una jornada força bona”, diu.

Molt a prop, la Rambla llueix enguany sense parades de llibres ni roses per evitar les aglomeracions. Però tot i no ser un dels 11 espais perimetrats a tal efecte, el va i ve de gent ha estat constant durant tot el matí. A més, els quioscs i punts de venda habituals al tram central de la Rambla de les floristes han animat igualment el passeig, que oferia una imatge molt diferent de la buidor absoluta que van captar les càmeres ara fa tot just un any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa