Concert coral a l’Auditori dedicat al personal sanitari

Sentit homenatge impulsat per El Cor Canta

Quan els indicadors apunten que la pandèmia pot esdevenir en pocs mesos un record, és hora dels homenatges. Aquest diumenge se’n celebrarà un de ben especial. Serà a l’Auditori a les set de la tarda. Amb el nom El Cor Canta, persistim se celebrarà un concert coral amb la soprano Ulrike Haller, el tenor Jorge Juan Morata, el Cor Canta, el Cor Ciutat de Mataró, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i amb Elisenda Carrasco i Ribot, Eva Martínez i Tomé i Jordi Lluch i Arenes, a la direcció. Tota aquesta munió dedicaran un delicat repertori, i en estrena, a tot el personal sanitari que ha treballat en aquesta pandèmia, especialment, a les infermeres, que han lluitat a primera línia.

El repertori és ben especial: De dalt del cingle, de Josep Vila i Casañas, obra d’estrena basada en un poema de Miquel Desclot; Requiem, de Bob Chilcott, en recordatori a tots els que han mort per la Covid, i Magnificat, de John Rutter. “Aquest any sentim més que mai que tots ens necessitem”, expliquen fonts de la coral que animen a participar al públic de l’homenatge. “Cantar ha estat la nostra teràpia per subsistir però, sobretot, ens ha ajudat a connectar amb els altres per mitjà de la música”, insisteixen des del Cor Canta.

Els impulsors del concert també volen posar en valor l’esforç complementari que han hagut d’assumir per la pandèmia. Així han hagut d’ajornar concerts, cantar amb mascareta, adaptar els assajos a les limitacions d’aforament, l’espai entre cantaires o els protocols de seguretat. “Malgrat tots els entrebancs i les dificultats amb les quals ens hem trobat, continuem persistint perquè sentim més que mai que tots ens necessitem”, conclouen des del Cor Canta.

Precisament, la història dels organitzadors del concert, El Cor Canta, neix del voluntarisme d’un grup de cantaires amateurs que el 2018 es van organitzar formalment per crear projectes de música semicoral i treballar amb professionals de prestigi reconegut del país així com la promoció de nous talents i fomentar la divulgació del cant coral, no només de la interpretació sinó amb la creació.

Nou comentari