Cinema espiritual a totes les presons de Catalunya

69 projeccions, 30 sales, 20 pel·lícules i 1 curtmetratge a la XIV Mostra de Cinema Espiritual
XIV Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya
XIV Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya | Instagram @cinemaspiritcat

69 projeccions. 30 sales. 20 pel·lícules i 1 curtmetratge. Aquesta és la carta de presentació de la XIV Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. Des d’avui i fins al dia 30, dotze ciutats catalanes acolliran produccions de directors d’arreu del món amb un comú denominador: l’interès pels valors i el diàleg interreligiós reflectit a la gran pantalla. Com a novetat, la Mostra -que gestiona la Generalitat- arriba enguany a Olot, Manresa i Vilafranca del Penedès. A més, tots els centres penitenciaris de Catalunya acolliran una sessió; s’hi projectarà el film italià Si Déu vol


Una de les principals seus de la Mostra serà la Filmoteca de Catalunya. En aquesta edició presenta una retrospectiva del director nordamericà Terrence Malick. De fet, aquests quinze dies de cinema i valors han començat aquest dimecres amb el passi de Badlands. Els Cinemes Verdi acullen també un destacat nombre de projeccions de la Mostra. Pel·lícules com Storm. Letter of Fire (Dennis Bots), Silence (Martin Scorsese) o Hasta el último hombre (Mel Gibson) són algunes de les que s’hi podran veure. 63 presentadors seran els encarregats de dirigir els actes i de dinamitzar el debat que es du a terme després de cada projecció. Compartir coneixements, opinions i l’anàlisi de l’obra és un dels trets distintius de la Mostra.


 

En aquest mateix marc s’ha celebrat, juntament amb l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, el Blanquerna Film and Values Lab, un espai de debat internacional en què directors de cinema i de festivals de cinema espiritual han compartit les seves experiències i han reflexionat sobre els reptes de futur. Aquesta trobada, juntament amb la participació enguany en el Religion Today Film Festival de Trento, referma el posicionament de la Mostra a nivell internacional. Hi han participat, entre altres, la directora de la Filmoteca de la Santa Seu, Claudia Di Giovanni.

Des del 2014 la Direcció General d'Afers Religiosos encapçala l’organització de la Mostra de Cinema Espiritual, amb la participació de la Filmoteca de Catalunya, l’Obra Social "la Caixa", la Basílica de la Sagrada Família, Àgape i els cinemes Verdi. En aquesta 14a edició de la Mostra seran un total de 29 les entitats que col·laboraran per fer-ne un aparador de la diversitat religiosa, la convivència i el diàleg interreligiós.

Comentaris

envia el comentari