El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cinc projectes, finalistes del Premi Lluís Carulla 2018
  • CA

 

Cinc projectes finalistes defensaran la seva proposta davant el jurat del Premi Lluís Carulla el proper mes d’octubre. Des d’ara fins aleshores, els seus responsables rebran orientació de la mà de NetMentora Catalunya  amb l’objectiu de definir l’estratègia de futur, en clau de sostenibilitat. A través de trobades amb professionals col·laboradors de NetMentora, els creadors podran compartir dubtes, pensar i dibuixar una estratègia, específica en cada cas, que els ajudi a assentar les bases de la sostenibilitat de les seves propostes. Els professionals que fan aquest acompanyament són experts en impulsar projectes, en detectar les potencialitats que els dotin de consistència i solvència. Al mes d’octubre es faran les deliberacions finals per part del jurat i durant el mes de novembre, en un acte públic, es donaran a conèixer els guanyadors.

“Els 5 finalistes ja són guanyadors. Durant els pròxims mesos des de la Fundació aportem a tots cinc un assessorament que els facilitarà eines per tal que avancin en la definició de la seva estratègia en clau de sostenibilitat”, ha explicat Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla. Esteve ha remarcat el compromís de la fundació per la sostenibilitat dels projectes que resultin guanyadors. “Busquem projectes que vulguin perdurar, pels quals la dotació del premi sigui només una part en el seu camí per transformar la societat. Projectes, en definitiva, que aconsegueixin el màxim grau de solvència i sostenibilitat possible”, ha comentat. 

 

Els cinc projectes finalistes són els següents: Mapa de la memòria (una plataforma en línia que permet construir la memòria col·lectiva del patrimoni: la memòria dels llocs construïda pels ciutadans); Bostik Murals (un centre de creació, reflexió i difusió de l’art urbà, ubicat a la Sagrera, amb vocació de barri, de ciutat però també internacional); Monking Me (a primera plataforma musical que permet l’escolta i la descàrrega gratuïta de cançons mentre l’artista és remunerat); Versembrant (una escola popular itinerant per educar en la igualtat social, fomentar l’esperit crític i apropar la creació artística al jovent amb el català com a llengua vehicular) i Rock’in (música moderna a les aules de secundària, com a eina de transformació social i cultural. Un projecte de democratització de l’ensenyament musical). 

El Premi Lluís Carulla d’emprenedoria cultural té com a objectiu fer viable nous projectes culturals que ofereixin respostes als reptes que planteja la societat catalana actual. Els projectes presentats han d’utilitzar la cultura com a eix de transformació social, han de ser inèdits, estar en una fase inicial o plantejar un salt qualitatiu. Han de tenir vocació de continuïtat i de generació d’oportunitats. El projecte guanyador s’endú 60.000 euros i dos anys d’acompanyament empresarial a càrrec de Netmentora Catalunya. El segon i el tercer, 15.000 euros i un assessorament empresarial per part de la mateixa entitat. El quart i cinquè premi, una campanya de crowdfunding a Verkami amb un suport i condicions especials. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa