Un cicle reivindica el paper de la dona en el cinema d’acció asiàtic

‘Kung Fu Girls!’ arrenca el 7 de febrer a la Fundació Institut Confuci
Cartell del Festival Nits de cinema oriental de Vic del 2017
Cartell del Festival Nits de cinema oriental de Vic del 2017 | Festival Nits de Cinema Oriental

 

La retrospectiva Kung Fu Girls!, organitzada per Festival Nits i Fundació Intitut Confuci, arrencarà aquest dimecres 7 de febrer a Barcelona reivindicant la dona com a imatge icònica del cinema d’acció asiàtic.

 

El cinema d’acció occidental poques vegades està protagonitzat per dones. Ni tan sols hi participen. Però a la Xina i Hong Kong sempre s’han produït pel·lícules d’arts marcials amb dones com a protagonistes principals i amb papers importants dins del gènere de les arts marcials.


 

Des del Festival Nits han volgut reivindicar aquest fet i ho faran amb la presentació del llibre Kung Fu Girls!, coescrit per Jorge Endrino i Domingo López i amb il·lustracions de Toni Benages. El llibre fa un anàlisi exhaustiu de les actrius protagonistes del cinema d’acció i de les arts marcials de Xina i Hong Kong, amb il·lustracions originals, imatges a tot color, entrevistes i filmografies destacades.

L’obra es presentarà abans de la projecció de My Young Auntie de Liu Chia Lianga. Aquesta és la primera de les quatre pel·lícules que es mostraran entre el 7 i el 28 de febrer a Barcelona, a la Fundació Institut Confuci, totes a les 19 hores. Les següents dates del festival són el 14 de febrer amb la projecció del film Yes Dame, de Corey Yuen; el 21 de febrer amb Iron Angels, de Teresa Woo, i el 28 de febrer amb la pel·lícula Magnificent Warriors, de David Chung.


 

A més, amb motiu de l’Any Nou Xinès 2018, el 15 de febrer es realitzaran un conjunt d’activitats. La primera d'aquestes activitats serà l’exposició “El Supercartellista”, que mostra els pòsters més emblemàtics de l’artista de Hong Kong Yuen Tai-yung. També es projectarà el documental The Posterist, en homenatge al cartellista i es completarà la celebració amb el concert del grup de rock xinès GAS.
Comentaris

envia el comentari