La censura de Facebook al Teatre Tantarantana perjudica altres companyies

La sala recupera la seva pàgina a la xarxa social després de vuit dies
Foto promocional de 'Masticar hielo'
Foto promocional de 'Masticar hielo' | El Eje

Les conseqüències del tancament de la pàgina de Facebook del Teatre Tantarantana a causa de la censura al cartell de l'obra Masticar hielo, on apareix una dona agafant un cul d’un home nu, han anat més enllà de la mateixa obra. També ha afectat la promoció d'altres companyies que tenen previst estrenar obres al Tantarantana.

 

"Tot i que ja s'ha restablert la pàgina, ens ha afectat molt negativament", ha assegurat a El Món el director de l'obra, Marc Ribera. "Estem parlant que hem estat vuit dies sense la nostra principal via de promoció", ha argumentat. Pel que fa a les possibles pèrdues de venda d'entrades, Ribera ha dit que "encara és massa d'hora per saber-ho, però estem espantats". Paradoxalment, el director de Masticar hielo ha reconegut que hi ha hagut un "efecte rebot" a causa del suport que han rebut per part de molts mitjans de comunicació. 


"Ha sigut clarament un error de Facebook, ja que no hem violat cap de les seves polítiques", ha afirmat. Preguntat per com han pogut solucionar el problema, Ribera ha explicat que ha sigut gràcies a un contacte del teatre que treballa a Facebook: "No teníem cap altra forma de posar-nos en contacte amb aquesta xarxa social".

 

Masticar hielo és una versió lliure de Qui té por de Virgina Woolf?, d’Edward Albee. L'obra tracta sobre una parella, la Nuna i en Nick, que serà arrossegada a una espiral de violència, sexe i mentides. Els dos seran arrossegats a aquesta situació per una altra parella, la Martha i en George, que els convida a prendre una copa. L'actor Marc Ribera s'estrena com a director en aquesta adaptació, la qual també ha estat ajustada per ell, i compta amb Eric Balbàs, Maria Hernández, Mar Pawlowsky i Jordi Samper en el repartiment.


Ribera ha confessat que quan es va assabentar de la censura per part de Facebook va sentir que havia fracassat. "Jo sempre dic que no sóc director, sinó que faig de director, perquè el que realment sóc és actor", ha explicat. "Però ara veig que li estem donant la volta a la truita", ha afegit. Segons Ribera, Masticar hielo és una obra punky i arriscada on hi ha escenes de sexe, de violència i, fins i tot, una fel·lació. "Aquest és el principal motiu pel qual el cartell és aquest", ha assegurat. "Qui el va triar va ser el mateix teatre i la censura va arribar quan es va sotmetre a una enquesta a través de Facebook", ha afegit.

Comentaris
JRRiudoms
Això de que hi va haber censura és mentida [podrida]: Facebook té unes normes, i aquest cartell es salta una norma (aquella que diu que no es pot mostrar un cul). Ara bé, això de tancar el compte va ser excesiu... Però això de tancar pàgines web ho fa qui menys pot: durant el govern tripartit a l'Ajuntament de Barcelona van tancar durant un cap de setmana una página web d'una AMPA d'una escola pública perquè es va penjar una acta de l'assemblea de l'AMPA que no era agradable a segons qui.

envia el comentari