Celebrat el primer festival tecno sense distàncies de seguretat, però amb mascareta

Forma part de l'assaig clínic Obrir Girona que atorga certificats de test antigen, vacunació i immunitat

Unes 250 persones han tornat a “sortir de festa” aquest dissabte a Girona. Ho han fet a la Mercè Electrònica, un festival de música tecno de cinc hores al Centre Cultural la Mercè. El més important, però, és que ho han pogut fer amb seguretat, gràcies a l’assaig clínic Obrir Girona que duu a terme el Centre Blockchain. Els assistents han ballat sense distàncies de seguretat la música de cinc discjòqueis, però havien de portar mascareta FFP2 en tot moment. Al claustre s’hi ha instal·lat un servei de bar on s’hi podia prendre una consumició, però no es permetia fumar. Des de l’organització expliquen que hi ha noves iniciatives previstes, tan culturals com esportives i assenyalen que mantenen els sopars de cara a la setmana vinent.

Tothom que vulgui participar en qualsevol esdeveniment d’Obrir Girona s’haurà de descarregar l’aplicació gratuïta de certificats digitals ICC AOKpass. Després, s’haurà de crear un perfil i un certificat, que posteriorment caldrà validar a qualsevol de les més de trenta farmàcies que participen al projecte.

Pla general d’un instant de la festa Mercè Electrònica des de dalt amb els assistents ballant aquest dissabte 1 de maig de 2021 / ACN

Serà allà on s’acrediti que l’usuari té MBCC mitjançant tres sistemes. Si la persona ja ha rebut la vacuna contra la covid-19, haurà de portar el certificat corresponent. En aquest cas, se l’acreditarà sempre i quan faci menys de mig any que hagi rebut la injecció del vaccí.

Si ja ha passat el virus, caldrà dur una PCR positiva de fa més de quinze dies. En aquest cas es considera que té immunitat durant tres mesos.

I si no es troba en cap d’aquests dos casos, es podrà fer un test d’antígens a la farmàcia mateix. Si el test es negatiu, automàticament se l’acreditarà com a persona MBCC; i per tant, apta per accedir als esdeveniments d’Obrir Girona durant les properes 36 hores. Els procediments tenen un cost d’entre 2 euros i mig i 8 euros i mig (depenent de la modalitat del certificat).

Comentaris

    un talp 02/05/2021 12:25 pm
    I per quan concerts o festivals de música?

Nou comentari