A los 16 me colé en el Sónar; ahora el Sónar me canta por cantar”. Són dos dels versos de la tornada de la cançó més famosa de Cecilio G, Million Dollar Baby, el tema en què el traper del Bogatell explica els seus orígens, els seus drames familiars i els seus problemes amb les drogues. Doncs ho ha aconseguit. Aquest dissabte Cecilio G ha complert el seu somni i ha passat de colar-se al Sónar a tocar-hi.

La seva entrada al festival ha estat imperial. De ser el traper d’un dels barris més humils de Barcelona, ha passat a coronar-se aquest cap de setmana com a rei de de Monjuïc, on s’hi celebra el Sónar de Dia. Ha arribat a cavall. Un cavall de veritat. Ha entrat al festival pujat a l’animal, ha creuat tot el recinte i s’ha introduït a la sala on tocava envoltat d’una multitud que l’adorava per l’espectacularitat de la seva arribada.

Un cop a dins, ha baixat del cavall per enfilar-se a l’escenari i fer un recital de les seves cançons. Cecilio G ha aprofitat la seva actuació al festival per presentar algunes de les cançons que tindrà el seu nou àlbum. No obstant, els moments més eufòrics de la seva actuació han estat les interpretacions de Million Dollar Baby, Ando con 3 i Gracias Gucci Mane.

Si algú pensava que un cavall seria l’única bèstia que el traper introduïa al festival, estava equivocat. Enmig del concert també ha fet pujar a l’escenari un mussol que ha sostingut amb la seva mà esquerra mentre amb la dreta aguantava un micròfon per cantar-li un dels temes introductoris del que serà el seu proper treball.

El concert de Cecilio G ha durat només 50 minuts, però hane stat suficients perquè també fes una crida a la consciència de classe i a la defensa dels barris de Barcelona davant l’especulació i la gentrificació. Ha traslladat el seu suport al Sindicat d’Habiatge del Raval i ha demanat la llibertat pels presos. Amb compte: per tots els presos. El traper també ha estat empresonat.

 

Bad Gyal fa vibrar el Sónar Village

foto 3529999

Bad Gyal al Sónar

Minuts abans del concert de Cecilio G, ha estat Bad Gyal l’encarregada de convertir el Sónar Village -l’espai més gran del festival de Dia- en una pista de ball gegant. Per cert, a la cançó Million Dollar Baby, el traper del Bogatell destaca que “Yo soy de la calle, loco; yo no soy Bad Gyal”, en referència a la diferència de classes entre tots dos artistes catalans, encara que la música de tant un com l’altre és el trap.

Bad Gyal és l’Alba Farelo, la filla de l’actor català Eduard Farelo. Ella també ha començat a guanyar-se la vida dins del món de les arts, però el seu camí ha estat la música i no la interpretació.

Acompanyada per quatre ballarines, la cantant ha fet mostra de la seva obra més animada. Si bé és cert que les seves acompanyants a l’escenari han ajudat a amanir la seva posada en escena, també és cert que ha faltat definició i una mica de coordinació en els balls.

Nou comentari

Comparteix