Catalana Occident compra la Torre Bellesguard de Gaudí

L'operació, ha remarcat el grup, respon la vocació del grup per aportar valor a la societat

 

El Grup Catalana Occident ha aconseguit un acord per adquirir la Torre Bellesguard –edifici modernista construït per Antoni Gaudí– a la família Guilera, actuals propietaris de l’immoble, han informat aquest divendres l’asseguradora i la família en un comunicat.

 

L’operació, ha remarcat el grup, respon la vocació del grup per aportar valor a la societat i té caràcter excepcional, i el grup invertirà en la conservació i restauració de Torre Bellesguard mantenint les línies d’actuació de la família Guilera.

 

La Torre Bellesguard mantindrà la seva activitat i ús actual que està destinat a visites turístiques, i l’operació, en ser un immoble catalogat com Bé d’Interès Cultural (BIC), està subjecta a l’aprovació de les administracions públiques.

 

La família Guilera va comprar la Torre Bellesguard l’any 1944 i han estat els propietaris durant més de 70 anys, i inicialment va ser utilitzat com a hospital ja que Luis Guilera era un prestigiós metge i pioner en l’estudi del càncer.

 

En 1974, Torre Bellesguard va abandonar el seu ús com a hospital per convertir-se en la residència habitual de la família, i el 2011 els Guilera van prendre la decisió d’obrir les portes a la ciutadania, escometent les gestions i inversions necessàries per engegar l’activitat turística.

 

Per a la família ha estat clau que el comprador de l’immoble sigui un grup empresarial amb “especial sensibilitat” cap a l’art i la cultura per tot el que representa la Torre Bellesguard dins de l’obra de Gaudí.

Nou comentari