El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Canto jo i la muntanya balla’, s’imposa als Premis Butaca
  • CA

Canto jo i la muntanya balla ha estat la gran guanyadora dels Premis Butaca. Ha guanyat els vuit premis als quals estava nominada. L’obra, de La Perla 29, dirigida per Guillem Albà i Joan Arqué, ha estat premiada en les categories de millor muntatge teatral a partir de la votació del públic, a més de les distincions com a millor direcció teatral, actriu de repartiment, escenografia, disseny de llums, vestuari, espai sonor i composició musical.

Els premis es van lliurar aquest dimecres al vespre al Teatre Monumental de Mataró, i Clara Segura va guanyar el premi com a millor actriu pel seu treball a Filumena Marturano. Ha estat Joan Carreras qui ha guanyat el premi a millor actor per Història d’un senglar. Pel que fa a Canto jo i la muntanya balla, s’ha premiat la feina de Guillem Albà i Joan Arqué com a directors, mentre que Anna Sahun ha guanyat el premi a millor actriu de repartiment. El premi a millor escenografia ha sigut per a Alfred Cases i Laura Clos, mentre que Sylvia Kuchinow ha guanyat el guardó a millor disseny de llums. Nídia Tusal ha guanyat el premi a millor vestuari, mentre que el millor espai sonor ha estat per a Joan Gorro. Per altra banda, Judit Nedderman ha guanyat el premi a millor composició musical.

Joan Arqué i Guillem Albà recollint el Premi Butaca a la millor direcció per
Joan Arqué i Guillem Albà recollint el Premi Butaca a la millor direcció per “Canto jo i la muntanya balla” | ACN

Guillem Albà va voler agrair la “confiança” d’Oriol Broggi en ell i en Joan Arqué per tirar endavant aquesta obra. “L’Oriol ens va dir que ens equivoquéssim sense por, moltes gràcies per la llibertat i equivocar-nos”, ha afegit Arqué a l’hora de rebre el premi a millor muntatge, tot destacant la potestat per escollir la gent que ha participat en l’obra.

Canto jo i la muntanya balla es disputava el premi com a millor obra teatral de l’any amb De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda, El combat del segle, Filumena Marturano, La cabra o qui és Sylvia, La tres germanes i Mare de sucre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa