El Born CCM acull “la revolució que va trasbalsar el món”

L’Ajuntament de Barcelona commemora el centenari de la revolució russa
El Born CCM acollirà “la revolució que va trasbalsar el món”
El Born CCM acollirà “la revolució que va trasbalsar el món” | Born CCM

Catalunya es troba, aquest el 2017, enmig d’un procés per aconseguir la independència del país. I el Born Centre de Cultura i Memòria (El Born CCM) vol recordar aquest 2017 “La revolució que va trasbalsar el món”. La russa del 1917.

L’Ajuntament de Barcelona commemora des del passat 26 d'octubre fins el 30 de novembre aquest fet històric amb un cicle de converses i debats. El cicle permet revisar el llegat de l’episodi que va obrir les portes a la utopia social més important del segle XX i que provocà el naixement de la Unió Soviètica.


 

Les conferències compten amb la participació de figures de renom i prestigi internacional, com ara l’eurodiputada Luciana Castellini, coneguda per haver estat una militant comunista italiana, Carlo Feltrinelli, el fill de qui va ser responsable de l’edició de Doctor Zhivago, obra del premi Nobel Boris Pasternak; o la que és segurament l’artista de videoart més trencadora del moment, Hito Steyerl, que també és professora de la Universitat de les Arts de Berlín.

El cicle de conferències programat (La revolució, avui; El segle de la revolució; L'afer Zhivago; El fill roig de la militància; La revolució que va arribar el dia després de la seva arribada; La implosió de l'URSS) intenta aproximar-nos al fenomen que va marcar, en paraules d’Eric Hobsbawm, el curt segle XX des de l’àmbit de la història, de la literatura, de la militància política i del periodisme

Comentaris
No tenen vergonya
La revolució que va causar milions de morts, fam, guerres i opressió. La revolució que va inspirar règims totalitaris que encara AVUI reprimeixen els seus ciutadans en la misèria i la pobresa mentre els líders "revolucionaris" viuen com a reis. Països com Cuba, Corea del N, o Veneçuela. Com s'atreveixen a malversar fons públics per fer apologia d'aquesta ideologia del odi i la misèria, que tant sofriment ha causat? És massa fàcil defensar el comunisme des dels seu còmode sofà capitalista.

envia el comentari