Barcelona i L'Hospitalet es converteixen en capitals del jazz 'manouche'

El Festival Django L'H se celebra a les dues ciutats fins al 26 de novembre
Una de les formacions que participa al festival
Una de les formacions que participa al festival | FESTIVAL DJANGO

Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat acullen fins al 26 de novembre la vuitena edició del Festival Django L’H, l’únic dedicat íntegrament al jazz manouche de tot l’Estat, ha informat la organització. Aquesta nova edició de Django L’H compta amb més de 10 concerts, incloent alguns dels principals noms internacionals del gènere, sis classes magistrals impartides pels principals músics que actuen al festival, i dos jam sessions especials que tindran lloc a l’emblemàtic Pipa Club de Barcelona.

 

A més, el festival organitza mini concerts dels alumnes de l’Escola de Música de L’Hospitalet (l’única del món que imparteix estudis de jazz manouche), a diferents biblioteques de L’Hospitalet i, per primer cop al festival, la projecció d’una pel·lícula, en aquest cas el film francès ‘Django’, sobre la figura del llegendari Django Reinhardt, que tindrà lloc als Cinemes Texas de Barcelona.


El festival programa activitats al llarg de tota la setmana amb l’objectiu de convertir L’Hospitalet i Barcelona en el punt de trobada de músics i amants del jazz manouche, un estil nascut als campaments gitanos de les afores de París, i que va revolucionar el jazz americà i mundial a la primera meitat del segle XX.

 

El Festival Django aposta per l’exhibició del millor del gènere a través dels concerts i les jam sessions, així com per la formació, utilitzant el jazz manouche com una eina pedagògica a l’abast de tothom.
Comentaris

envia el comentari