Arxivada la causa contra un il·lustrador denunciat per sindicats policials

Comanegra anuncia que "hi haurà més Estel·la, hi haurà més sàtira, i continuarà havent-hi llibertat de publicació"

La causa contra l’il·lustrador d’On és l’Estel·la?, Toni Galmés, per injúries ha estat arxivada, segons ha explicat l’editorial Comanegra en un comunicat. Quatre sindicats de la Policia van presentar una denúncia contra l’il·lustrador arran del llibre publicat per Comanegra. L’artista va declarar al jutjat número 12 de Palma de Mallorca per aquest procés i a Barcelona van declarar el passat novembre Joan Sala i Jordi Puig, de Comanegra, com a testimonis en aquest judici. En un comunicat, l’editorial ha celebrat l’arxivament i ha anunciat que “hi haurà més Estel·la, hi haurà més sàtira, i continuarà havent-hi llibertat de publicació”. S’arxiva així la causa del jutjat número 12 de Palma contra l’il·lustrador d”On és l’Estel·la?’, Toni Galmés, per injúries, que va portar al director de Comanegra, Joan Sala, i l’editor Jordi Puig a declarar al novembre de l’any passat a Barcelona. Sala va manifestar a l’ACN que “tot això és un despropòsit” perquè tothom “hauria de tenir clar que existeix, sobretot quan es parla de ficció i ironia, la llibertat d’expressió i de publicació i que està per sobre de tot”.

L’editorial ha destacat que estan molt contents pel seu autor, primerament, que “ha patit una pressió enorme durant tot aquest temps”. També s’han mostrat orgullosos que s’hagin desestimat per segona vegada les denúncies de la Policia Nacional contra el seu llibre, que durant “tot aquest temps han defensat fermament sense concedir cap marge de raó a les acusacions que se’n feien”.

La primer causa

Aquesta no és l’única causa que es va presentar contra el llibre. El sindicat unificat de la Policia Nacional, Jupol, va materialitzar una querella per injúries, calúmnies i incitació a l’odi contra Comanegra, l’autor i el govern. Els van citar a l’Acte de Conciliació, previ al judici, el dia 25 de setembre del 2019 al Jutjat número 15 de Palma de Mallorca, en què els exigien la retirada del llibre i demanar disculpes públiques. Però quinze minuts abans que comencés es va suspendre l’acte. Des de Comanegra van presentar un recurs al·legant que, si volien denunciar l’editorial, calia que ho fessin en un jutjat de Barcelona, ja que la seva seu fiscal és a la capital catalana. El recurs va ser acceptat i el jutjat 15 va arxivar el procediment.

‘On és l’Estel·la?’

El còmic On és l’Estel·la? és una obra publicada el darrer trimestre del 2018. La protagonista apareix com un “testimoni privilegiat de les jornades multitudinàries dels últims temps entorn del dret d’autodeterminació” entre les quals, va assenyalar a l’ACN Comanegra, les “grans manifestacions de la Diada, l’escorcoll d’impremtes, el 20-S, l’1 d’octubre, un dia al Piolín i la manifestació de Brussel·les”.

Comentaris

  Ricard 16/04/2021 8:39 am
  El mirall on els agressors castellanistes no es volen veure reflectits. La força expedicionaria estrangera de càstig, prou fanatitzada per la seva pròpia gent, repugna a qualsevol mínima sensibilitat democràtica.
  Veterà antifranquista. 16/04/2021 5:04 am
  Sóc prou gran com per a recordar les garrotades que caiguéren damunt de la revista satírica "La Codorniz". La història es repeteix.
  Veterà antifranquista. 16/04/2021 5:04 am
  Sóc prou gran com per a recordar les garrotades que caiguéren damunt de la revista satírica "La Codorniz". La història es repeteix.
  Anònim 15/04/2021 10:56 pm
  La justicia en España funciona.
  Gonzalo 15/04/2021 9:18 pm
  Vaya... Hoy la justicia española es justa.... Y mañana opresor a... Y pasado mañana volverá a ser justa.... Y al siguiente, de nuevo opresora.... Estáis tarados, laZisnaZis....
   Pelayo 15/04/2021 11:27 pm
   La que està tarada es ta mare¡

Nou comentari