El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Antònia Font llança la seva primera cançó després d’onze anys de silenci
  • CA

El grup Antònia Font ha publicat aquest divendres l’avançament del seu proper disc. La cançó es titula Un minut estroboscòpia, i és l’avançament del que serà el seu primer disc després d’onze anys de silenci discogràfic. També fa vuit anys que el grup es va separar. El tema té un to imaginari que els seus seguidors més fidels podran reconèixer de primeres, i arriba acompanat d’un videoclip amb el mateix tipus d’estètica. “No era el moment d’experimentar, sinó de recuperar l’essència i escriure com si aquests anys de silenci no haguessin passat”, manifesta el compositor i lletrista del grup, Joan Miquel Oliver, sobre les composicions del seu nou treball.

Cal recordar que el Primavera Sound va ser l’encarregat d’anunciar el retorn d’Antònia Font als escenaris. El proper mes de juny faran el seu primer concert en aquest festival de Barcelona, i ara han afegit un concert a València el dia 9 de juliol del 2022. El grup també passarà per Inca i el Palau Sant Jordi de la capital catalana.

El cantant d'Antònia Font, Pau Debon, acompanyat d'Albert Pla i, de fons, Joan Miquel Oliver, a l'escenari del Palma Arena en el Concert per la Llibertat d'Expressió | ACN
El cantant d’Antònia Font, Pau Debon, acompanyat d’Albert Pla i, de fons, Joan Miquel Oliver, a l’escenari del Palma Arena en el Concert per la Llibertat d’Expressió | ACN

Així doncs, les “úniques” quatre dates d’aquesta “primera fase de la gira” seran l’11 de juny al Primavera Sound, el 18 de juny al Poliesportiu Municipal d’Inca, el 9 de juliol a València, i el 15 d’octubre al Palau Sant Jordi. El primer concert que va anunciar el grup va ser el del Primavera Sound, i poc després va acabar anunciant els altres esdeveniments. El que podia arribar a semblar un concert puntual, es va acabar convertint en un retorn total als escenaris, amb nou àlbum inclòs.

Joan Miquel Oliver explica en un comunicat del grup que quan es va plantejar escriure cançons noves per a Antònia Font va pensar que “havien de ser cançons d’Antònia Font“. És a dir, força diferents del que fa ell com a músic en solitari o per encàrrec. Oliver admet que ha hagut d’esforçar-se per poder recuperar aquesta “essència” del grup mallorquí: “L’univers primigeni, els principis estètics”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa