Les ajudes al sector cultural seran per qui hagi cobrat menys de 13.000€ entre gener i setembre

Oriol Amorós detalla que les prestacions s'obriran aquest divendres

El secretari general del Departament de Treball, Oriol Amorós, ha anunciat que l’ajut extraordinari destinat als professionals i tècnics de les arts escèniques, arts visuals, música i audiovisual i d’altres activitats culturals, aturat pel Departament de Treball la setmana passada, serà per a les persones que han cobrat menys de 13.000 euros els tres primers trimestres de l’any. Segons ha afirmat en una entrevista? als Matins de TV3, aquestes prestacions s’obriran divendres. 

Amorós ha dit que els ajuts, que havien de sortir dilluns, no es van suspendre sinó que el mecanisme “estava planificat d’una manera” que hauria pogut tornar a a “generar malestar”. Igual que va passar amb els ajuts als autònoms, el sistema previst tenia en compte l’ordre cronològic de les sol·licituds. Després de dialogar amb el sector, ha dit Amorós, s’ha decidit que el criteri per donar els ajuts, en cas que calgui discriminar, tingui a veure amb els ingressos dels sol·licitants. 

La Generalitat va aprovar aquest dimarts el decret que regularà aquest ajut, i el pressupost per als subsidis s’incrementa dels 3,5 milions d’euros als 6,5 milions. A més,  s’estableix que el criteri per atorgar els ajuts és la presentació dins del termini, complint els requisits previstos i d’acord amb la disponibilitat pressupostària. En cas que no hi hagi prou dotació econòmica, i sempre que no es pugui ampliar l’import, els ajuts s’hauran d’atorgar prioritàriament als beneficiaris amb menys ingressos.

Nou comentari