Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
GUIA | Així serà l’espectacle de rebuda als Reis d’Orient a Barcelona
  • CA

Molts plans han desaparegut aquest últim any i molts turistes han deixat de venir a la ciutat, però els que no es perdran la seva cita anual amb Barcelona són els Reis d’Orient. Demà tornaran a arribar per mar els reis Melcior, Gaspar i Baltasar per rebre les claus de la ciutat de la mà de l’alcaldessa, Ada Colau, i iniciar la seva empresa de deixar regals a les cases de tots els barcelonins. Aquesta vegada, però, no seran rebuts amb una massa de gent que els acompanyi pels carrers de la ciutat, sinó que seran els protagonistes d’un espectacle que serà televisat i que només podran gaudir presencialment 300 nens. Amb ells, això sí, hi haurà carrosses, músics i ballarins com és habitual.

La majoria d’aspectes del vespre, però, seran diferents a la resta d’anys i per aquest motiu hem preparat una breu guia del detalls de la no-cavalcada del 2021.

Horari

L’arribada dels Reis d’Orient està prevista a les 19:30h, a bord del pailebot Santa Eulàlia. En el moment que arribin, l’alcaldessa les entregarà les claus que obren totes les portes de les cases de la ciutat i els mags posaran rumb al Parc de la Màgia d’Orient, situat al Fòrum i que s’ha pogut visitar els últims dies. Durant tot el camí, la llum, el ball, la música i els colors faran tot un espectacle que s’allargarà fins gairebé les 21h.

Públic

Aquest any, la gran majoria del públic barceloní que seguirà l’arribada dels Reis Mags ho farà pels canals televisius de TV3, TVE o betevé. Per evitar aglomeracions, l’Ajuntament ha decidit que l’espectacle no es pugui seguir de manera presencial. En aquest sentit, però, hi haurà una excepció. Fins a 300 nens podran gaudir de manera presencial de la l’arribada reial. Són fills de professionals de col·lectius que han estat en primera línia contra la pandèmia, com els hospitals de Barcelona, els Mossos d’Esquadra, els Bombers i la Guàrdia Urbana, ha informat l’Ajuntament de Barcelona. Faran de representants de la canalla de tot Barcelona i podran rebre els Reis d’Orient quan desembarquin.

Artistes

Pel que fa a la comitiva d’artistes que acompanyaran Ses Majestats, cal destacar que la proposta que veurem demà és una idea original de Marta Almirall, que també signa la direcció artística del programa musical de la Màgia d’Orient. Així, l’espectacle comptarà amb les actuacions de les companyies de dansa locals La Veronal, Fre3 Bodies, Egos Teatre, Som-hi dansa, Brodas Bros i Kay Feec, que donaran vida  a la instal·lació; i amb la col·laboració de l’Institut del Teatre, Oriol Martorell, el Centre de Dansa de Cataluña Roser Muñoz Joan Boix i Núria Dansa, així com amb les les coreografies d’Anna Mbengue, Nicolas Ricchini, Igone Lopez, Carla Perez, Núria Salas i Núria Prats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa