La col kale és un dels aliments que s’està posant de moda en els últims temps per les seves qualitats nutritives. És baixa en calories, alta en fibra i una bona font de poderosos fitonutrients. Conté molt de ferro, calci i vitamines C, A i K; a més de contenir propietats antiinflamatòries i depuratives i protegir de malaties cardiovascular.
Us proposem una recepta senzilla de xips de col kale.
Ingredients:
1. Col kale.
2. Oli d’oliva verge extra.
3. Sal i pebre.
4. Comí i all en pols.
Passos:
1. Talleu les fulles de la col kale i netegeu-les amb aigua. És molt important assecar-les després i eixugar tota l’aigua.
2. En un bol, barregeu oli d’oliva, sal, pebre, comí i all en pols. El comí es pot canviar per altres herbes com orgena o julivert o per espècies com pebre vermell o curri.
3. Impregneu les fulles de col kale en la barreja d’oli.
4. Preescalfeu el forn a 180 graus i poseu la col durant uns deu minuts. Aneu controlant que no es cremi.
5. Ja els podeu retirar i servir!
Bon profit!