El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Producte de temporada: receptes amb tomàquets de Montserrat
  • CA

Amb l’arribada del bon temps i de la calor, arriba el temps de les fruites i verdures d’estiu. Una d’elles és el tomàquet i algunes de les seves varietats ja estan de temporada. És el cas del tomàquet de Montserrat, amb el qual us proposem algunes receptes. El tomàquet de Montserrat és una hortalissa delicada i de baixa productivitat, de gran calibre, força buida per dintre, amb poca polpa i de color extern rosa. Té un gust lleugerament dolcenc i refrescant. Com que té poca polpa és ideal per menjar cru, en amanides i altres plats freds.

 

 

  

Es comercialitza preferentment en fruiteries de la província de Girona i al Vallès, tot i que també es pot trobar en alguns establiments d’arreu de Catalunya. El principal component del tomàquet és l’aigua i, per tant, el seu valor energètic és molt baix. El contingut en sucres és lleugerament superior a la resta de verdures, la qual cosa fa que tingui un lleuger gust dolç. La seva importància recau en l’elevada aportació de vitamines, minerals i fibra. Té un elevat efecte antioxidant gràcies al seu contingut en vitamina E, vitamina C i carotens.

 

 

 

1. Tomàquet farcit.

Els tomàquets de Montserrat són ideals per farcir-los. Una opció pot ser fer el farcit amb ou dur i tonyina com a protagonistes, acompanyat de maionesa. Se li pot afegir ceba de figueres, bitxo verd picant i pebrot. A banda d’amanir-ho amb oli, sal i pebre; se li pot afegir alguna herba aromàtica com orenga, julivert o, per donar-li un toc diferent, coriandre i llimona.

 

2. Carpacció de tomàquet.

Agafeu un tomàquet de Montserrat i el talleu a làmines fines, estil carpaccio. Retireu les llavors i reserveu el tomàquet. El tomàquet l’acompanyarem amb formatge, pot ser sec o fresc, com més us agradi. Us recomanem un formatge sec, per exemple de la varietat del formatge de Maó. El tallem a trossets petits. Col·loquem el tomàquet, posem els trossets de formatge per sobre i afegim unes anous a trossets. Per amanir-ho, farem servir oli d’oliva verge extra, vinagre de mòdena, sal i pebre. Es pot acabar amb alguna herba aromàtica, com orenga o ànet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa