El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pèsols amb botifarra negra i ceba caramelitzada
  • CA

Els pèsols són un producte indispensable del receptari català. Amb la primavera, la temporada dels pèsols arriba al seu màxim esplendor i no val la pena desaprofitar aquest aliment cultivat en terres catalanes. Per això us proposem una recepta senzilla i amb un resultat impressionant. Perquè els pèsols, com diuen alguns, és el caviar verd. I com menys es manipuli, millor.

 

  • Ingredients:

Ceba

Botifarra negra

Pèsols

Oli d’oliva

 

  • Passos

1. Poseu un raig d’oli verge extra en una paella i, quan sigui ben calent, hi aboquem la botifarra negra tallada en trossos relativament grans. La deixeu fer uns segons per cada costat i la retireu.

2. Talleu la ceba en juliana i aboqueu-la en el mateix oli que heu fet la botifarra. Primer, amb el foc mig-alt, i després aneu baixant la intensitat fins a foc baix. Anem remenant la ceba i en uns 20-25 minuts ja haurà caramelitzat. Si el nivell del foc baixa massa, repetiu el procés: foc alt uns segons i aneu reduint. Recordeu que no cal afegir sucre per fer aquest procés, ja que la ceba ja deixa anar substàncies que fan la mateixa funció.

3. Aboqueu els pèsols a la paella i barregeu-los amb la ceba. A un foc mig-alt. Saltegeu un minut, afegiu la botifarra i tapeu la paella un parell de minuts més a foc mig. Destapeu i ja ho tindreu! Aquesta proposta passa per menjar els pèsols al dente, però si agraden més fets i tous, es pot deixar amb tapa una mica més de temps.

4. Ja podeu emplatar. Un plat amb sabor dolç gràcies als pèsols i a la ceba, però que la botifarra li aporta tota la potència. Un polsim de sal ajudarà a equilibrar-ho.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa