La temporada de la coliflor ja està acabant però encara se’n pot aconseguir i val la pena aprofitar-la! D’un sabor molt suculent i una textura interessant, la coliflor és molt rica en fibra, baixa en calories i amb moltes vitamines, minerals, antioxidants i principis actius. Us proposem una recepta de cullera i per gaudir aquesta setmana que sembla que la primavera encara no arriba.
- Ingredients:
– 1 coliflor, entre 400 i 500 grams.
– 2 patates mitjanes-petites
– 1 porro
– Shitake
– Espàrrecs verds (un parell per plat)
– Ous (1 per persona)
- Passos:
1. Talleu els porro a trossos petits. Poseu un raig d’oli en una cassola i aboqueu el porro; saltegeu-lo tres o quatre minuts.
2. Netegeu i talleu la coliflor, fent servir la forma ja de les branques. Peleu les patates i talleu-les en dos trossos. Aboqueu-ho tot a la cassola amb el porro. Remeneu i saltegeu un parell o tres de minuts.
3. Cobriu amb aigua i deixeu bullir entre 20 i 25 minuts. Poseu sal durant la cocció.
4. Tritureu tot el contingut de la cassola fins a aconseguir una crema de textura suau.
5. Netegeu els espàrrecs i poseu-los 45 segons al microones. Passeu-los per una planxa a foc alt, amb molt poc oli, fins que es vagin dorant. Saleu i reserveu.
7. Talleu els bolets a làmines i saltegeu-los per una paella, amb molt poc oli, uns minuts. A foc alt.
8. L’ou poché es fa trencant l’ou directament en una olla amb aigua bullint i un raig de vinagre. Pot ser complicat, però això proposem una alternativa: trenqueu l’ou i poseu-lo en paper film. Tanqueu el paper amb una goma i feu-ho bullir durant 4 minuts en una olla amb aigua. Retireu i feu baixar ràpidament la temperatura posant l’ou en un bol amb gel.
9. Ara a muntar: poseu la crema en un plat fons, afegiu l’ou esclafat i poseu els bolets i espàrrecs per damunt. Corregiu de sal.
Bon profit!