El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez: “Espanya no us roba, qui us roba és Mas”
  • CA

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha volgut enviar “un missatge clar” als qui promulguen el discurs de l’Espanya ens roba. En un míting al Recinte Firal de Tarragona, on ha acompanyat el candidat del PSC a les eleccions plebiscitàries del 27-S, Miquel Iceta, el cap de files del PSOE ha assegurat que “no és Espanya qui us roba, sinó Artur Mas i els militants de CDC i del PP, que tenen la pàtria a Suïssa i a Andorra”. A més, ha acusat a ERC d'”hipòcrites” per donar suport a Convergència, dins la candidatura de Junts pel Sí.

Sánchez, a diferència de l’acte d’inici al CCCB de dijous, aquest dissabte no ha fet cap intervenció en català, i ha reiterat el seu missatge federalista i favorable a la unitat d’Espanya. “El 27-S cal votar Iceta perquè cal construir una Catalunya social davant dels qui tenen la seva pàtria als comptes corrents de Suïssa”, ha insistit.

Segons el líder dels socialistes espanyols, les eleccions plebiscitàries poden servir per “obrir un camí en comú que reforci el camí per a Catalunya”. “Sou majoria els catalans que voleu reforçar el vostre autogovern i que voleu rebutjar la independència. El 27-S i a l’hivern tenim una oportunitat per canviar Catalunya cap a millor”, ha conclòs Sánchez.

Iceta ja no balla

Al seu torn, Iceta ha començat la seva intervenció anunciant el que ningú volia: “Avui no ballaré. No són hores”. Tot i la decepció després del gran èxit del seu ball al ritme de Queen, el candidat socialista de seguida ha arrencat els aplaudiments del públic en carregar contra el número 4 de la llista de Junts pel Sí, Artur Mas: “El 27-S és un plebiscit, sí, però per decidir o Mas o solucions”.

Iceta ha explicat el que, per ell, solucionarà el problema territorial i la relació de Catalunya amb Espanya: “Cal obrir un camí de diàleg, acord i pacte per resoldre els problemes que té la societat catalana. Si t’ho jugues tot a una carta, i a més la carta no la jugues, no guanyes res, que és el que ens ha passat aquests anys”.
El líder dels socialistes catalans ha avisat Mas: “qui surt de la llei és un delinqüent”, i ha assegurat que Espanya “està canviant”, i necessita Catalunya per a poder fer “el canvi definitiu”, que -segons Iceta- és el que farà Sánchez quan sigui president. El líder del PSOE ha somrigut i ha aixecat el dit polze en senyal d’aprovació.

El candidat socialista ha acabat la seva intervenció en castellà per valorar la Diada: “Catalunya som tots, els que es van manifestar i els que no, els que demanen la independència i els que no, els qui els agrada ballar, i els que no. Tenim una bandera que és de tots, no la canviem per una altra que és només d’alguns”, paraules que han provocat la gran ovació del matí.

Per cert, malgrat el seu “avui no ballaré”, en acabar l’acte Iceta s’ha animat i sí que ha mogut una mica els malucs, aconseguint fins i tot, avui sí, que Sánchez li segueixi les passes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa