El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sánchez, als catalans: “No us poden obligar a escollir entre Catalunya i Espanya”
  • CA

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha sortit aclamat del míting que ha fet el PSC al Pavelló La Plana de Badalona. El líder dels socialistes espanyols ha continuat la seva ruta per Catalunya, on acompanya el candidat català a les eleccions del 27-S, Miquel Iceta, a qui supera en l’audímetre d’aplaudiments i en crits de “presidente“. Sánchez també s’endú més floretes que Iceta. Amb un discurs contundent contra Artur Mas i el sobiranisme, el cap de files del PSOE s’ha dirigit als catalans per dir que “ningú no us pot obligar a escollir entre Catalunya i Espanya”.

El públic, que no ha parat de fer anar amunt i avall els ventalls del PSC, un element ja indispensable en els mítings dels socialistes, ha aplaudit enèrgicament Sánchez quan ha alertat dels efectes de la independència: “Portarà a la sortida de la UE i la tornada al passaport, la sortida de la zona euro, i caldrà pagar més impostos per finançar l’Estat d’Artur Mas. Voleu això?”, que ha arrencat un “no” ben cridat i entonat pels simpatitzants del PSC.

Iceta ha reiterat el seu discurs social, i ha insistit que el federalisme és “la solució” a l’encaix entre Catalunya i Espanya. “La nostra pàtria és fer un espai de justícia social on hi càpiga tothom”. El candidat del PSC ha afegit que la Senyera és de tots, i que no es pot canviar per una bandera que sigui “només d’alguns”, en referència a l’estelada. “No canviem de banderes, canviem les condicions de vida de la gent. Això és el que ens farà lliures”, ha conclòs.

“Qui juga millor que Guardiola?”

A Iceta, a part de Sánchez, també l’han acompanyat Esther Niubó, Javi López, Núria Parlon i Carme Chacón, entre d’altres dirigents socialistes. En la seva intervenció, Niubó ha atacat la llista de Junts pel Sí: “Volen defensar els interessos de CDC i de Mas, i no els de Catalunya”.

Per cert, les habilitats d’Iceta ballant són presents en gairebé totes les intervencions. Niubó hi ha posat un punt d’humor: “No podem competir contra Junts pel Sí, perquè és clar, qui juga millor a futbol que Pep Guardiola? Qui canta millor que Lluís Llach? Ara bé,… potser en ball guanyem, que tenim l’Iceta!”, frase que ha arrencat més riures que aplaudiments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa