El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera: “Quedar-se a casa el 27-S és votar per la independència”
  • CA

Ciutadans ha començat aquesta campanya electoral tenint un rol que fa tres anys no hauria ni imaginat. L’última enquesta del CEO publicada avui, els hi dóna entre 19 i 20 diputats. Amb aquests resultats es convertirien en la segona força del Parlament de Catalunya, i per tant, la seva candidata, Inés Arrimadas, seria la cap de l’oposició. Però, si algú es pensava que el líder de la formació, Albert Rivera, quedaria en un segon pla després d’anunciar que deixava el Parlament per aspirar a ser president del govern espanyol, s’equivocava. Rivera estarà present en quasi tots els actes durant aquests quinze dies.

En un acte d’inici de campanya curt, només ha durat quinze minuts, sense música i amb pocs simpatitzants, el líder de la formació taronja ha fet el seu discurs íntegrament en castellà. Rivera, que ha dedicat bona part del seu speech per atacar Junts pel Sí, ha advertit els catalans que “quedar-se a casa el 27-S és votar per la independència. És un vot per Artur Mas”. Segons ell, qui no vagi a votar “estarà donant suport al projecte secessionista”.

Per aquest motiu ha demanat als ciutadans que vagin “massivament a votar”. “Si aconseguim que hi hagi una alta participació, no dubto que traurem Artur Mas del poder i tindrem una dona de presidenta de la Generalitat”, ha manifestat. Al seu torn, la candidata del partit, Inés Arrimadas, també ha fet un discurs ràpid i breu.

Seguint la mateixa línia que el seu líder, Arrimadas també ha parlat en castellà, tot i que les últimes setmanes sempre ha fet els discursos en català. “Nosaltres si que tenim projecte i candidat. No com altres que no tenen ni programa ni candidat, ja que s’amaga en el número 4 de la llista per no haver d’anar als debats”, ha assenyalat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa