El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rajoy: “Els independentistes han enverinat la convivència dels catalans”
  • CA

Amb Enrique Iglesias i Macaco de fons, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el candidat del PP a la presidència de la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, han arribat a la Plaça Trafalgar de Badalona on els esperaven més de 3.000 persones equipades amb la samarreta i la gorra del partit. En un lloc molt important pel popular Albiol, la ciutat que ha governat durant quatre anys i que va perdre el passat més de maig, el president espanyol ha picat l’ullet al candidat i ha dit: “Li van treure el títol d’alcalde, però el que no li poden treure és el títol de ser el millor alcalde de Badalona“.

En aquest sentit, Rajoy ha carregat molt durament contra Artur Mas i el seu govern. “El 27-S són unes eleccions claus per guanyar el radicalisme i per dir adéu a la incertesa. S’ha d’inaugurar una nova etapa per apropar, unir i arreglar”, ha reblat, i ha assenyalat que “qui ha de marxar són aquells que no han volgut dialogar”. “La gestió de Mas ha sigut efectiva a l’hora de dividir i fracturar els catalans. Han fet impossible que es pugui parlar de política en pau i tranquil·litat. Els independentistes han enverinat la convivència dels catalans. Els catalans no es mereixen viure en aquesta pressió permanent”, ha etzibat.

El president espanyol també ha utilitzat el discurs de la por, i ha lamentat que “en cap ciutat del món es pot acceptar que els seus governants deixin a la ‘cuneta’ la meitat de la seva població“. “Per què no diuen la veritat? Per què no diuen que Catalunya deixaria d’estar a la UE. Perquè oculten que seria una ruïna per als bancs, empreses i ciutadans, i que sortirien de l’euro, i que no podrien pagar les pensions de la gent”, ha afirmat Rajoy.

“El pròxim dia 27 tenim una gran oportunitat. Espero que aneu a les urnes per escollir un govern que sigui vostre i no aliè a vosaltres”, insistit, mentre també ha tingut unes paraules pel partit socialista. “El PSC s’ha convertit en part del problema, no és una solució. És el company de joc dels independentistes”, ha manifestat.

Albiol jugava a casa

Albiol avui jugava a casa i ho sabia. Per aquest motiu ha volgut començar a parlar amb la mítica frase del rey Joan Carles I. “Me llena de orgullo y satisfacción” per adreçar-se als badalonins. El candidat ha centrat el seu discurs als catalans d’adopció i els hi ha donat les gràcies perquè “entre tots heu aixecat Catalunya“. “Quan el meu pare va venir d’Andalusia no va venir perquè el va enviar Franco amb un tren, sinó per ser una persona honrada”, ha dit provocant els aplaudiments de tots els assistents.

El popular ha assegurat que “som més de 4 milions que no volem trencar amb Espanya, i el dia 27 depèn de vosaltres. Hi ha alguns que han entrat en un estat de bogeria política i volen posar en risc l’estabilitat econòmica de Catalunya”. “Us demano que torneu a confiar en mi, igual que ho veu fer en les eleccions municipals. I estic convençut que el dia 27 estarem a l’altura de les circumstàncies”, ha exclamat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa