El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pedro Sánchez: “TV3 és la televisió del règim”
  • CA

El candidat del PSC a les eleccions plebiscitàries del 27-S, Miquel Iceta, ha rebut el suport del líder del PSOE, Pedro Sánchez, en l’acte d’inici de campanya, celebrat aquest dijous a la nit al CCCB davant d’unes 500 persones. Més aclamat i ovacionat que el candidat català, Sánchez s’ha posat el públic a la butxaca des del primer moment, quan ha felicitat la Diada en català. Tot i el discurs simpàtic i positiu dels primer minuts d’intervenció, el líder del PSOE ha apujat el to fins a acusar la televisió pública catalana, TV3, de ser “la televisió del règim”, en vetar -segons Sáchez- una entrevista a l’exministre socialista Josep Borrell, present a l’acte.

Sánchez ha aprofitat la seva visita a Catalunya -serà molt present durant la campanya- per fer una crida a la participació en els comicis del dia 27, i per demanar que la ciutadania voti a favor de la unitat d’Espanya: “Li direm a Artur Mas que Catalunya no és d’ell, ni d’Oriol Junqueras ni de Raül Romeva. Catalunya és de tots els catalans!”, ha sentenciat en català.

“El 27-S direm no a Mas i no a Rajoy, i sí a Iceta i a una Catalunya unida amb Espanya”. Tot seguit, un senyor del públic ha cridat contra l’expresident Jordi Pujol, fet que ha aprofitat el líder del PSOE per afegir-hi una frase d’última hora en la seva intervenció: “Qui vulgui una Catalunya millor que digui adéu a Mas, al seu 3% i a Pujol!”, paraules que han provocat la gran ovació de la nit.

El públic, sobretot de mitjana i tercera edat, s’ha anat animant amb els atacs de Sánchez contra el president català, que ha rebut l’aplaudiment massiu dels simpatitzants socialistes quan ha etzibat que Mas i Rajoy “són el mateix, un frau, perquè no donen la cara”. Sobre els qui promulguen el discurs de “l’Espanya ens roba”, el líder del PSOE ha sentenciat que, “qui ens roba de debò, són persones la pàtria dels qual és Suïssa o Andorra”. “Ni el problema d’Espanya és Catalunya ni el problema de Catalunya és Espanya. El problema són els qui ens governen”, ha conclòs.

Al ritme de Queen

Quan Iceta ha pujat a l’escenari el públic ha intuït que no s’exaltaria tant com amb Sánchez. I efectivament, el discurs del candidat socialista ha estat molt més pla i amable, amb un to sarcàstic amb el qual ha intentat desacreditar els arguments dels independentistes. “Al Pep Borrell no el deixen parlar per televisió, i ara volen fer un debat on no es faci balanç del govern sortint… però és clar, si no han fet res en cinc anys!”, ha dit Iceta. “Diuen que Espanya no vol canviar? Però si hi ha set de canvi!”, ha assegurat el dirigent socialista, que ha fet mofa “dels qui diuen que volen millorar les relacions amb els espanyols des de fora d’Espanya”.

“La història ens demostra que Catalunya dividida és vençuda, i que les institucions catalanes fora de la llei són derrotades”, ha continuat Iceta, que s’ha anat animant a mesura que continuava l’acte. A les acaballes, el candidat català s’ha desmarcat del bloc sobiranista però també ha reiterat que està lluny del bloc unionista. “Ni Junts pel Sí ni Front pel No. No volem la independència però tampoc volem l’immobilisme ni ser còmplices d’un dels causants d’aquesta situació”.

Finalment, a les 23:59, Iceta ha ensenyat el cartell de campanya mentre sonava Don’t stop me now. “Ara us ensenyaré la màgia del Photoshop”, ha afegit, mentre un iPad gegant mostrava el pòster electoral, amb la figura del candidat i la frase “Per una Catalunya millor en una Espanya diferent”. Aquí Iceta s’ha crescut, la il·lusió li ha omplert els ulls i s’ha posat a ballar dalt de l’escenari. Fins i tot ha intentat que Sánchez seguís les seves passes, però el líder del PSOE se n’ha desdit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa