El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pedro Sánchez: “Per què diuen ‘Junts’, si volen dir ‘trencats’?”
  • CA

Els crits de Mas, se siente, Pedro presidente” i “Ista, ista, ista, Catalunya socialista s’han escampat per la Pineda de Gavà durant l’espera de l’inici dels mítings. El PSC ha celebrat la Festa de la Rosa aquest diumenge al matí davant, segons l’organització, unes 25.000 persones. Cues per buscar botifarres, per anar als lavabos policlins, i per pujar als inflables. Organitzats no per trams, com a les manifestacions de la Diada, sinó per pancartes amb els noms dels pobles, el públic socialista ha anat omplint les cadires per escoltar Pedro Sánchez i Miquel Iceta.

El líder del PSOE ha engrescat de seguida un exèrcit armat amb gorres, ventalls i banderes amb la senyera i les sigles del PSC. Sánchez ha mantingut el to de tota la campanya i ha atacat la llista de Junts pel Sí. “Per què diuen ‘Junts’, si volen dir ‘trencats’?”, ha preguntat amb ironia -i en català- el secretari general socialista. “Estic convençut que la majoria de catalans no volen Artur Mas com a president de la Generalitat. La majoria vol Catalunya dins d’Espanya i d’Europa”, ha assegurat.


Per què cal votar Iceta?

Animat per un públic fidel, Sánchez era conscient que avui el protagonista havia de ser el candidat, Miquel Iceta. Per això ha argumentat per què cal votar el PSC el proper dia 27 de setembre: “Els socialistes no sempre hem encertat, però avui el PSC és un partit millor perquè ha après dels seus errors, humilment”.

I ha avisat que “no podem tenir 4 anys més de Mas ni 4 anys més de Rajoy. Per això cal reconèixer les coses que hem fet bé, els avançaments socials que hem fet quan hem governat”. I ha conclòs que “nosaltres vam fer possible que Espanya fos un país europeu. Així que el 27-S cal votar Miquel Iceta per tenir el millor president de la Generalitat”.

Al seu torn, Iceta ha mantingut el seu discurs contra l’inependentisme i a favor de l’opció federal: “Necessitem algú que s’ocupi dels problemes de debò dels catalans i dels espanyols”, en referència a Sánchez. “Sóc feliç perquè us represento a vosaltres, perquè represento la vostra veu”, ha reconegut Iceta. “Endavant socialistes! Visca, visca, visca, Catalunya socialista!”, ha cridat el candidat per finalitzar l’acte.

La tira de campanya, per Bitu:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa