El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Patxi López, als catalans: “Us estimem, però també us necessitem”
  • CA

El secretari d’Acció Política i Ciutadania del PSOE, Patxi López, ha entrat en camanya aquest dimarts al vespre, en un acte a La Farga de l’Hospitalet, on ha donat suport al candidat del PSC, Miquel Iceta. López ha començat el seu discurs donant les gràcies als socialistes per haver-lo convidat, i ha afirmat que se sent “com a casa”. “Deixeu que em senti català”, ha dit, per després afirmar, dirigint-se als catalans, que “us estimem, però també us necessitem per seguir fent avançar Catalunya i Espanya”, en unes declaracions similars a les d’Ángel Gabilondo d’aquest dimarts.

El dirigent del PSOE ha criticat els sobiransites, i els ha acusat d’iniciar “un camí cap a l’abisme”. A partir d’aquí, ha centrat el seu discurs en carregar contra el president català i número 4 de la llista de Junts pel Sí, Artur Mas, en unes intervencions molt ovacionades pel públic que ha omplert la sala de La Farga: “Mas ha abandonat els catalans, ho ha abandonat tot, tot menys la seva obsessió per la independència. Mas i els seus aliats -ha continuat- han aconseguit que Catalunya es faci més petita”.

Aclamat pel públic, i sabent que en aquest acte jugava a casa, López ha endurit el missatge i fins i tot ha semblat defensar el cap de files de Podemos, Pablo Iglesias, quan ha dit que “el més semblant a les polítiques d’Aznar i del PP que he vist a Catalunya és Artur Mas”. El president català va acusar Iglesias de tenir el mateix discurs que l’expresident espanyol.

La tira de campanya, per Bitu:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa