El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La por ha canviat de bàndol
  • CA

“Cap a Andorra hi falta gent!”, ha cridat el cap de llista de la CUP, Antonio Baños, en començar la seva intervenció al míting de Lleida. El missatge era per als banquers que avui han signat un manifest en què avisen dels perills de la independència i amenacen amb repensar la seva presència de Catalunya, els banquers que “tenen el cul molt apretadet” perquè estan “atabalats” davant “la unió del poble”. Perquè, ha remarcat Baños, “als oligarques financers no els importa si Mas és el número 4 o el 33 o que sigui president d’una autonomia, per això l’Oliu i el Fainé aquest tarda estan fent les maletes per marxar. Doncs perfecte, perquè a Andorra hi falta gent”.

Grans aplaudiments per aquesta referència al país on els catalans van a esquiar i a comprar sucre, però no tan grans com quan Isabel Vallet, que ha dit que canviaria l’ordre de la seva intervenció perquè li bullia la sang, ha assegurat que si la CUP guanya les eleccions, nacionalitzarem la banca: “No sé si la Generalitat no fet prou per satisfer el senyor Fainé, però donem a la banca un missatge clar, que tinguin molta pressa per marxar de Catalunya, perquè si guanyem, els assegurem que els nacionalitzarem”.

Durant el míting a Lleida, el públic ha sabut que La Caixa era trending topic a Twitter i ha arrencat a aplaudir novament, i això que les dues entitats catalans no han signat el manifest, com ha publicat El Món. Sigui com sigui, per a la CUP, el manifest dels banquers és una bona notícia, perquè confirma que “la por ha canviat de bàndol, ara són ells els que tenen por, però no només els banquers, també els que han menystingut la democràcia i els rics i poderosos de Catalunya”, ha brandat Baños, que també ha deixat clar que “no volem ser com l’esquerra pidolaire i que va a demanar als amos les engrunes que els sobren”.

Més enllà del discurs polític, i com és habitual en un míting de la CUP, no hi ha faltat el toc cultural. Lectures de Maria Mercè Marçal i de Manuel de Pedrolo, dos personatges molt significatius a les terres de Ponent, i també la intervenció d’una candidata aranesa que ha reivindicat la identitat occitana d’aquest territori administrativament vinculat a Catalunya però amb institucions pròpies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa