El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP més èpica omple Badalona
  • CA

Badalona, “símbol del canvi i de la lluita social”, ha estat l’escenari triat per la CUP per fer el tancament de campanya. Aquesta ciutat de l’àrea metropolitana, ara governada per una coalició encapçalada per la CUP i amb Podem i ERC després de foragitar Xavier García Albiol, ha servit a l’esquerra independentista per exhibir un múscul excepcionalment potent. Més de 5.000 persones han omplert el parc del Gran Sol, al barri de Llefià. Abans de començar els parlaments, la furgoneta que protagonitza el vídeo de campanya de la CUP, conduïda per Quim Arrufat i empesa per una cinquantena de persones, ha irromput a l’escenari.

Entre forts aplaudiments, la candidata Gabriela Serra, vestida amb la indumentària de mecànica que també lluïa al curtmetratge, ha pres la paraula per donar la benvinguda i ha assegurat que “mai no ens han vençut i no ho faran ara, però la classe obrera, el poble aixecat i resistent, hem de fer un pas endavant”. Amb la furgoneta ja aparcada, diversos candidats han començat a prendre la paraula. El cap de llista per Girona, l’advocat Benet Salellas ha recordat que el 27S es compleixen 40 anys dels darrers afusellaments del franquisme, “i aquells jutges no han estat jutjats mai, van passar a ser demòcrates mantenint els seus privilegis, com avui el TC, a la Junta Electoral Central o Suprem, amb l’herència de les lleis franquistes, modificades, sí, però al servei de l’estatus quo, de la mateixa mà de la banca i els grans empresaris”.

Per la seva banda, l’exdiputada Isabel Vallet ha denunciat que Junts pel Sí no aposta pels serveis públics i ha avisat que la CUP “no tolerarà ni de la UE, ni de l’estat, ni de l’oligarquia catalana que està al capdavant de les nostres institucions que ens retallin l’estat del benestar”. Entre intervenció i intervenció, actuacions musicals o fragments dels exitosos vídeos que ha difós la CUP durant la campanya electoral. Quan s’ha passat un dels vídeos en què apareixia el candidat del PSC, Miquel Iceta, cridant “ho volem tot”, el públic a cridat “Iceta, Iceta”, i s’han sentit moltes rialles.

Un dels moments més emotius i més aplaudits ha estat la col·laboració de representants de l’independentisme internacionals del Kurdistan i el Quebec, però també gallecs, bascos, asturians i andalusos. Després, ha intervingut el catedràtic de Ciència Política i sociòleg madrileny Ramón Cotarelo, col·laborador d’El Món: “Demà és la jornada de reflexió, però nosaltres fa dies, anys, segles, que reflexionem, esperant que el tren de la història ens passés pel davant, i aquest tren és aquí. És l’oportunitat de les nostres vides i dels que ens han precedit. Aquest tren diumenge votarà en unes eleccions, hem de decidir amb qui volem viure i amb qui no”, ha assegurat, després de ser interromput un parell de vegades pels aplaudiments del públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa