El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP acusa Podemos de “trencar feina feta pel PSUC des dels anys setanta”
  • CA

Què fan dos periodistes? Preguntar. I dos polítics? Respondre. I què poden fer dos periodistes que ara fan de polítics? Entrevistar-se mútuament. Això han fet l’exdiputat de la CUP David Fernández i el cap de llista per Barcelona, Antonio Baños, en el míting central de campanya de Tarragona. Davant d’un auditori ple a vessar al Palau de Congressos -com ja va passar a Sabadell, una cinquantena de persones s’han hagut de quedar fora-, han dit que pujaven a l’escenari amb l’encàrrec de fer un format trencador, i han triat que Fernández, el diputat sortint, entrevistés “el becari de la CUP”.

Fernánez ha preguntat a Baños què farà la CUP a nivell institucional a partir del 28-S, quan la seva força és al carrer. “Alguns ens compten només com la majoria suplementària de Junts pel Sí, per si anem al Parlament és per donar veu als moviments socials, que ningú no es pensi que serem els nens del moviment escolta que fa gràcia a la burgesia, perquè serem els cridarem més i farem més soroll”, ha respost el número u de la CUP, que ha dit que gràcies als tres diputats de la CUP. La resposta de Fernández ha estat que, efectivament, “el pujolisme ja forma part de la paperera de la història, malgrat que el preu que hem pagat és molt alt, ens han robat durant trenta anys amb tantes i tantes complicitats”.

Després, Baños li ha preguntat a Fernández per la interpel·lació que ha fet a la CUP aquest matí el líder de Podemos per saber si la CUP donaria suport a Mas o no. Resposta curta: “No hi ha ni un sol document en què estigui previst investir Mas“. I Baños, que ha dit que com Fernández, “jo també m’enrotllo molt”, s’ha avançat a la pregunta que li havia de fer l’exdiputat i ha dit que l’entristeix molt veure que el debat electoral se centri “en conceptes com centre o perifèria, amb un discurs absurd sobre cognoms. El company Pablo deia que estàvem separant, i que no podien ser les eleccions de trencament entre dues meitats del país. Doncs li hem de dir que el 27S és un temps de tria, i o som desobedients o serem vençuts”.

A partir d’aquest moment, la conversa entre tots dos ha pres un to més seriós, i Baños ha lamentat que “Podemos vulgui trencar feina feta pel PSUC des dels anys setanta, però també per gent del PSC, ICV i les esquerres”, perquè precisament a l’extraradi de què parlava avui Pablo Iglesias “van ser les mateixes classes populars van donar suport a la immersió lingüística i es van organitzar per ser catalans, vinguessin d’on vinguessin, parlessin la llengua que parlessin, essent un sol poble”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa