El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras s’apunta a l’estil Cruyff: “Gaudiu de la llum d’aquests dies”
  • CA

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha deixat avui de banda a Sant Cugat del Vallès el to mitiner, i ha preferit apuntar-se a l’estil Johan Cruyff. L’entrenador holandès deia als jugadors: “Sortiu al camp i gaudiu”. Junqueras ha fet avui el mateix, conscient que l’electorat sobiranista viu el moment del país com una situació històrica excepcional, una emoció entre generacions. La candidatura unitària es mou cada cop més amb un motor propi desmarcat de la pugna amb les altres llistes electorals. 

“Gaudiu la llum d’aquests dies, intenteu recordar les converses que esteu tenint, perquè un cop siguem independents ja no ho podrem tornar a viure. Ompliu d’amor, de passió aquests dies”, ha deixat anar el candidat de Junts pel Sí. El públic, de diferents edats, avis, pares i néts, ha sintonitzat amb el missatge i ha aplaudit. I Junqueras encara ha anat més enllà amb ironia. “Potser després de la independència us avorrireu, com un danès, o com un holandès”, ha afegit provocant el somriure del públic.

En un acte de to amable a la plaça Barcelona de Sant Cugat, que ha reunit unes 400 persones, la directora de cinema Isona Passola ha fet la intervenció més política, adreçant-se als joves. “Tenim un Estat depredador. L’ascensor social està en perill. I només teniu una possibilitat. Votar independència el 27-S, votar Junts pel Sí”, ha indicat. Segons Passola, L’Estat espanyol no es pot canviar, com s’ha demostrat al llarg dels anys. “No el canviarem amb els socialistes, no el canviarem amb el PP i no està gens clar tampoc amb Podemos. Cada vegada que algú ha dit que el canviaria no ho ha fet”, ha conclòs.

L’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, que avui fa 47 anys ben portats, ha expressat un desig. “Vull que siguin els darrers anys dins un Estat que no ens vol”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa