El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias: “Hi ha una Espanya que escolta i que abraça Catalunya”
  • CA

Ha arribat Pablo Iglesias i s’ha posat a plorar. L’home, d’uns 55 anys, esperava des de feia dies l’acte de Sí que es Pot a Mataró per poder veure, escoltar i encaixar la mà del líder de Podemos. Igual que ell, molts veïns de la ciutat del Maresme s’han acostat a la plaça Espanya per omplir-la a crits de “Sí se puede“. El míting ha començat amb una hora de retard, i quan Iglesias ha pujat a l’escenari tothom ha embogit. El cap de files de Podemos ha centrat el seu missatge en atacar Mas i en reiterar l’opció federal: “Hi ha una Espanya que escolta i que abraça Catalunya i que vol un canvi des de baix”.

Iglesias ha fet un discurs breu, i se l’ha vist més apagat del que és habitual en ell. Tot i això, ha posat l’objectiu en Mas i en la llista de Junts pel Sí: “A Mas li agradaria que a Espanya tothom fos com Aznar. Però no és així, molts som gent de paraula i creiem en el dret a decidir”. A més, ha carregat contra Esquerra i la societat civil que integra Junts pel Sí, en afirmar que “no entenc que hi hagi gent d’esquerres que treballi perquè Mas sigui president. Han de poder mirar-se al mirall i poder dir que no van fer president aquest senyor”.

Encara contra Mas, en un discurs força monotemàtic, Iglesias ha intentat ridiculitzar el número 4 de la llista unitària independentista: “Sembla molt anti-sistema últimament, només li falta posar-se una samarreta de tirants, va en camí… però no el recordo evitant cap desnonament!”.

Al seu torn, l’eurodiputat d’ICV Ernest Urtasun ha dit que Sí que es Pot és l’única via per fer un referèndum amb garanties, i ha titllat de “chapuza” el que està fent Junts pel Sí, que -segons Urtasun- només té l’objectiu de tornar a fer Mas president de la Generalitat. “Hem vist gent passant gana i malnutrició. És l’herència que ens deixen el PP i CiU”, ha conclòs l’eurodiputat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa