El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias: “Amb CDC no es pot construir cap futur”
  • CA

Unes 5 banderes espanyoles republicanes i una de Cuba. A l’acte de Blanes de Sí que es Pot no hi havia cap senyera. Bé, només les estelades i pancartes de l’Assemblea que pengen dels balcons del Passeig del Mar. El míting ha començat puntual, i des d’una hora abans de l’inici el públic ja ha anat ocupant les 450 cadires, i unes 400 més s’han quedat dempeus. El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha sigut -de nou- el protagonista de l’acte.

“¿Ya ha hablado el Iglesias?”, ha preguntat un home d’uns 60 anys a la premsa. En la seva intervenció, el dirigent de la formació lila ha acusat Convergència “d’embrutar la paraula sobirania”, i ha carregat durament contra el president català, Artur Mas, i el seu partit. “Catalunya ha de sortir a votar i dir que amb els corruptes i amb els del 3%, sigui del PP o sigui de CDC, no es pot construir un futur. Amb el PP i CDC no es pot construir cap futur!”, ha insistit.

A més, Iglesias ha aprofitat els dies previs al 27-S per fer la seva particular campanya per les eleccions espanyoles del mes de desembre. En aquest sentit ha disparat contra PSOE i Ciutadans. Del partit de Pedro Sánchez ha dit que “els socialistes no voten pensant en banderes, sinó en la gent”, i de la formació d’Albert Rivera n’ha retret que són una marca blanca del PP. “Sembla que els de blau han passat per una sessió de bronzejat i han sortit taronges”, ha ironitzat.

Iglesias, que avui no tenia al costat el candidat de Sí que es Pot, Lluís Rabell -perquè a la nit hi ha debat a TV3-, era l’amo i senyor de l’acte. Tot i això, no ha estat tan incisiu com d’altres vegades, i ha fet un discurs força més breu que el que és habitual en ell. Potser perquè volia anar a veure la final de l’Europeu de bàsquet -n’ha fet fins a dues referències durant la seva intervenció- o per conèixer els resultats de les eleccions gregues. Fins i tot ha desplegat un cartell que li han regalat amb la frase “Sí que es PAU”, en referència a Pau Gasol, jugador de la selecció espanyola de bàsquet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa